Štimac "šalje" Mihu na psihijatriju!

Selektor Hrvatske kaže da ako bi se brinuo oko golgeterske forme Filipa Ðuričića, Filipa Ðorđevića i Dušana Tadića, onda bi srpski selektor morao na psihijatriju zbog odličnih formi Marija Mandžukića, Nikice Jelavića, Ivice Olića i drugih hrvatskih igrača

  • 1

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Igor Štimac pun je optimizma pred "meč decenije" na "Maksimiru" za četiri dana. On je rekao da njegov tim neće ponoviti greške koje su napravljene 1999. godine i da je uveren u pobedu protiv Srbije.

- Najsrećniji sam čovek na svetu jer moji igrači igraju dobro u svojim klubovima. Druga stvar koja me posebno zadovoljava je atmosfera i ovaj tim može samo da napreduje. Ne bavimo se previše kalkulacijama, ali imamo idealnu priliku da pobedom praktično eliminišemo Srbiju. Dobra je stvar što ja imam iskustvo igranja ovakvih utakmica i svestan sam nekih grešaka iz prošlosti i utakmice zbog koje nismo otišli na EURO 2000. To se ovaj put neće dogoditi. Ne osećam euforiju, ona nas neće zahvatiti - rekao je Štimac na konferenciji za medije.

On je naveo da ga ne plaši odlična golgeterska forma srpskih napadača Filipa Ðuričića, Filipa Ðorđevića i Dušana Tadića.

- Ako bi me to trebalo brinuti, onda bi Siniša Mihajlović već bio na psihijatriji kad vidi formu Mandžukića, Jelavića, Olića, Modrića, Eduarda i drugih naših igrača - poručio je Štimac.

ĆORLUKA: SRPSKA ODBRANA JE ZA RESPEKT, ALI MI SMO PRIMILI MANJE GOLOVA!

Standardni hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka kao najveću snagu srpskog tima naveo je odbranu, ali dodao da i Hrvati imaju sjajne defanzivce.

- Njihova poslednja četvorka - Ivanović, Subotić, Nastasić, Kolarov zaista igra u fantastičnim klubovima, izazivaju respekt, ali ako pogledate tabelu grupe, videćete da smo mi primili manje golova - konstatovao je Ćorluka.

Utakmica između Hrvatske i Srbije igra se u petak od 18 sati na zagrebačkom "Maksimiru".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA