HRVATSKI SAVEZ: Da nam i navijači budu ambasadori!

- Zajednički cilj nam je da naši navijači, baš kao i fudbaleri postanu naši najbolji ambasadori - rekao je hrvatski ministar obrazovanja Željko Jovanović

  • 1

Hrvatski zvaničnici su obećali posle sastanka sa delegacijom UEFA oštre mere u borbi protiv hulganstva i nasilja u sportu.

Sastanak predstavnika hrvatskih vlasti i UEFA usledio je kako bi se ublažile tenzije nastale nakon što je Vlada Hrvatske ranije ovog meseca nazvala pismo predsednika UEFA Mišela Platinija premijeru Hrvatske Zoranu Milanoviću "diplomatski neprimerenim" .

- Zajednički cilj nam je da naši navijači, baš kao i fudbaleri, postanu naši najbolji ambasadori - rekao je hrvatski ministar obrazovanja Željko Jovanović.

On je naglasio da je zajednički cilj i Hrvatske i UEFA "sprečavanje nelegalnog klađenja i nameštanja mečeva".

Ministar unutrašnih poslova u Vladi Hrvatske Ranko Ostojić istakao je da će nakon zajedničke procene situacije biti preduzete konkretne mere na iskorenjivanju nasilja na stadionima.

Platini je u pismu koje je uputio i Hrvatskoj i Srbiji zatražio da se uoči kvalifikacinog meča za prvenstvio sveta ove dve reprezentacije 22. marta preduzmu neophodne mere kako bi se sprečilo nasilje huligana.

Fudbalske federacije Srbije i Hrvatske su se u tom cilju dogovorile ranije da zabrane svojm navijačima odlazak na gostovanje.

Platini je obe bivše jugoslovenske republike upozorio da rizikuju da budu isključene iz međunarodnih takmičenja u slučaju da ne suzbiju nasilje među huliganima.

UEFA je u nekoliko navrata kažnjavala obe federacije zbog nasilja i rasističkog ponašanja ekstremnih navijačkih grupa.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    19. mart 2013 | 22:26

    Željko Jovanović, podrijetlom srpske pravoslavne vjere, ali praktični ateist, hrvatski branitelj, ministar. Voli Hrvatsku i navija za hrvatsku reprezentaciju u petak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA