Hrvati dele ekstremistima ulaznice za meč sa Srbijom!

Iza kulisa predstojećeg meča u kvalifikacijama za SP odvija se borba za interesne zone Fudbalskog saveza Hrvatske

  • 3

Iza kulisa utakmice Hrvatska-Srbija poslednjih dana vodi se borba oko ulaznica za spektakl u petak, a paralelno s tim zauzimaju se strateški položaji pre nego što se rasplamsa rat za vlast u Fudbalskom savezu Hrvatske, tvrdi "Jutarnji list".

U klubu navijača "Uvek verni" žale se da nijedan njihov član do utorka nije uspeo da podigne ulaznicu za meč sa Srbijom (1.500 karata obećano je njihovim filijalama, plus nepoznat broj kupljen putem interneta), iako pouzdano znaju da su druga navijačka udruženja podigla svoje ulaznice, među njima i ogranak BBB-ovih veterana sklonih Zdravku Mamiću, koji su navodno dobili devetsto ulaznica. Slučaj postaje bizaran ako se zna da su "Uvek verni" udruženje priključeno na budžet Fudbalskog saveza Hrvatske i jedina organizacija koja prati isključivo reprezentaciju i pritom broji respektabilnih 17.000 članova.

Neki navijači su požurili da na internetu objave fotografije tridesetak preuzetih karata s uzastopnim serijskim brojevima, "prigodno" garniranih letkom Hrvatske čiste stranke prava (HČSP), koja pripada ekstremnoj desnici. Ovakav kriterijim za distribuciju karata krajnje je dubiozan i sugeriše da pored svih apela za normalno navijanje, neko ipak želi da utakmicu pretvori u festival ekstremizma.

Uz borbu za ulaznice diskretno je počela i borba oko generalne podele interesnih zona u Savezu. Metak iz startnog pištolja u ovoj trci ispalio je Davor Šuker, kada se u službenoj izjavi ogradio od Mamićevog govora mržnje prema ministru Jovanoviću i poručio mu da je porušio sve dobro što je Savez izgradio u pripremi utakmice visokog rizika. Bio je to predsednički gest, ali nimalo mudar potez. Mamić je izmislio Šukera kao fudbalskog funkcionera. Sada je Šuker raskinuo tu koaliciju, najavivši disciplinski postupak protiv Mamića.

(Telegraf.rs/Izvor: Jutarnji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    20. mart 2013 | 13:18

    "biti ili ne biti". Jasno je da Srbi utakmicu u Zagrebu tako doživljavaju jer je iz njihove perspektive to doista tako. Izgube li, pa čak i ako remiziraju - njihov san o Brazilu gotovo sigurno će ostati samo san. Hrvatska čak i ako izgubi od Srbije i dalje ima realne šanse za vidjeti Rio. Mnoštvo detalja Hrvatskoj ide u prilog. Naša je reprezentacija odavno u svjetskom nogometu pozicionirana kao najbolja i najuspješnija reprezentacija iz nekadašnje zajedničke države. Pa iako smo imali puno muke u direktnim dvobojima protiv reprezentacija iz bivše Jugoslavije, samo smo jednom u 23 međusobne utakmice poraženi. Od Makedonije u kvalifikacijama za EP 2008., kad smo već bili osigurali plasman. U ostale 22 utakmice protiv BiH, Makedonije, Slovenije i zajednice Srbije i Crne Gore (SRJ) Hrvatska je 15 puta pobjeđivala i sedam puta remizirala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA