Putinovi agitatori Isinbajeva, Aršavin, Pavljučenko, Žirkov...

Predsednik ruske vlade odabrao 499 istaknutih javnih ličnosti koje će učestvovati u njegovoj predizbornoj kampanji

  • 0

Centralna izborna komisija Ruske Federacije ozvaničila je spisak od 499 ljudi koji će do predsedničkih izbora 4. marta da agituju za Vladimira Putina, predsednika ruske vlade, koji se kandidovao za povratak na mesto šefa države.

Putin je lično odabrao javne ličnosti koje će aktivno da se uključe u njegovu kampanju, a među njima su i poznati sportisti i istaknuti sportski poslenici.

To su, između ostalih: Jelena Isinbajeva, svetska rekorderka u skoku motkom, fudbalski reprezentativci Andrej Aršavin (Arsenal), golman Vjačeslav Malafejev (Zenit) i tri povratnika u ruski fudbal iz Engleske Roman Pavljučenko (Lokomotiva), Jurij Žirkov (Anži) i Dinijar Biljaletdinov (Spartak), proslavljeni fudbalski trener Valerij Gazajev, zvezde umetničkog klizanja Jevgenij Pluščenko i Tatjana Navka...

Putin je uzeo jednodnevni odmor da bi se sreo s ljudima od poverenja koje je odabrao i zahvalio im što će dvadesetak dana da budu u službi njegove propagandne aktivnosti.

Nejasno je kako će agituje Aršavin, s obzirom na to da igra u Engleskoj, ili je njegova nova uloga možda najava povratka u domaći fudbal o čemu se govori već neko vreme. Prelazni rok u Rusiji traje do 24. februara.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA