MIHA: Posle Zvezde najdraži mi je Hajduk!

Srpski selektor u razgovoru za hrvatske medije priznao da sebe iz igračkih dana ne bi pozvao u reprezentaciju i otkrio da mu je Hajduk najdraži klub posle Crvene zvezde, a Split omiljen grad

  • 1

Srpski selektor Siniša Mihajlović razgovarao je sa hrvatskim novinarem pred meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo između reprezentacija Hrvatske i Srbije i otkrio je neke nepoznate detalje. Neizbežno je bilo pominjanje njegovog odnosa sa hrvatskim selektorom Igorom Štimcem, sa kojim je nedavno izgladio nesporazume.

- Neprijateljstvo sa Štimcem je završeno. Zagrlili smo se u Varšavi, a kada dođem u Zagreb, doneću mu rakiju, ajvar ili nešto specifično srpsko. Mogli bismo posle utakmice popiti ovo vino, kakav god rezultat bio - rekao je Mihajlović, koji je od hrvatskog stručnjaka dobio nedavno na poklon maslinovo ulje i dve flaše vina.

Hrvatskog novinara zanimao je i Mihajlovićev stav o pevanju himne, zbog čega je iz selekcije udaljio Adema Ljajića.

- Ako himnu peva 60.000 ljudi na tribinama, što ne bismo mogli i mi na terenu. Mi predstavljamo našu zemlju. Kada sam preuzimao Srbiju, imao sam dva cilja, rezultatski i drugi, da promenimo mišljenje UEFA i FIFA o našoj reprezentaciji i zemlji. Ako ja mogu preći preko zapaljene kuće u Vukovaru, ubijenih na obe strane, što ne bi drugi mogli da pevaju - zapitao se srpski selektor, koji je potom otkrio da sebe iz igračkih dana ne bi pozvao u nacionalni tim.

- Ja u tim ne bih zvao Sinišu igrača osim ako ne bi promenio karakter. Činio sam puno pogrešnih stvari i ne želim da moji igrači to ponove. Nisam nikoga imao, nikoga dovoljno poštovao da mi ukaže na greške, a mogao bih sat vremena da pričam sada o njima. Možda bih napravio i bolju karijeru da sam bio drugačiji - samokritičan je Mihajlović.

Ako je svestan grešaka, srpski selektor zna i svoje vrline i sebe smatra najboljim izvođačem slobodnih udaraca.

- Kolarov ima jači udarac od mene, ali ja sam specifično pucao. Ni danas niko na svetu ne puca bolje slobodnjake od mene nekada.

Kao Srbin rođen u Hrvatskoj, nije imun na to, štaviše, voli nešto što možda drugi Srbi ne.

- Posle Crvene zvezde Hajduk mi je omiljen klub, a Split najlepši grad. Volim more, taj naglasak, pozdravite mi Split - pomalo je iznenadio Mihajlović.

Neizbežan je bio i komentar na duele Srbije i Hrvatske 1999. godine, pre svega nestanak struje u Beogradu, pa remi na "Maksimiru".

- U Beogradu smo shvatili da su se uplašili kada je nestalo struje pa smo došli da im kažemo da se neće ništa dogoditi. Dovikivali su im i naravno da im nije bilo svejedno. A utakmica u Zagrebu najdraža mi je u karijeri - zaključio je srpski selektor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pametnica

    20. mart 2013 | 16:50

    Dosta je bilo mrznje i ja Miho volim Split i jednog Splicanina.Sta bude bice navijacu za vas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA