BEZ ŠOVINIZMA: Za "Ubij Srbina" prekida se meč u Zagrebu!

Za radnje "podstaknute mržnjom i diskriminacijom" slede sankcije, a organizator potom mora da upozori gledaoce da bi utakmica, ako se takvo skandiranje nastavi, mogla da bude i prekinuta, poručuju iz policijske uprave Zagreba

  • 2

Utakmica između selekcija Hrvatske i Srbije (22. mart) u kvalfikacijama za fudbalsko Svetsko prvenstvo ocenjena je kao duel visokog rizika i zato će obezbeđenje biti maksimalno.

To podrazumeva i zabranu šovinističkih povika domaćih navijača, pa će tako, prema nekim informacijama, meč biti prekinut ako hrvatski navijači budu uzvikivali "Ubij Srbina" "Srbe na vrbe" i ostalo.

1.500 POLICAJACA OBEZBEĐUJE MEČ

Da u petak na "Maksimiru" i oko njega ništa ne pođe po zlu, brinuće se veliki broj policajaca, a da gostovanje fudbalske reprezentacije Srbije u Hrvatskoj protekne mirno, brinuće se najmanje njih 1.500.

Policijske pripreme traju tri meseca. O tačnom broju policajaca ne možemo da govorimo, ali jasno je da će ih biti više nego kada se igra derbi Dinamo-Hajduk.

- Ipak, biće ih nešto manje nego za utakmicu s Engleskom u prošlim kvalifikacijama - rekao je načelnik Uprave policije i zamenik glavnog direktora Krunoslav Borovec, a preneo jutarnji.hr.

Na pitanje šta ako se sa tribina zaori skandiranje "Ubij Srbina!", Borovec je odgovorio da će uslediti sankcije zbog "radnje podstaknute mržnjom i diskriminacijom" i da organizator potom mora da upozori gledaoce da bi utakmica, ako se takvo skandiranje nastavi, mogla da bude i prekinuta.

SREĆA DA NEMA GOSTUJUĆIH NAVIJAČA

U dogovoru Fudbalskog saveza Srbije i Hrvatskog nogometnog saveza gostujućim navijačima zabranjen je dolazak na duel, kako u petak u Zagrebu, tako i 6. septembra u Beogradu.

Borovec kaže da to značajno olakšava posao policiji, kao i da će biti pooštrene kontrole na graničnim prelazima.

- Očekujemo dobru atmosferu, sportsko i korektno ponašanje i verujemo da se ništa loše neće dogoditi. Dolazak inostranih navijača nije definisan kao kažnjiva radnja, međutim, obaveza je organizatora, kao i redarske službe da spreči ulazak na stadion svakoga ko je gostujući navijač - kaže hrvatski policajac.

(Telegraf.rs / Mondo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hrvoje

    21. mart 2013 | 02:22

    Srpski selektor <b>priznao</b> više krivičnih dela vezanih za period srbijanske <b>agresije</b> na Hrvatsku. - Konkretno, kaznena dela se priznaju navodom: ‘Tokom rata kupovao sam za svoje sunarodnike <b>oružje</b>, ali i lekove, odeću i hranu’. Navedene reči su čisto priznanje počinjenja krivičnih dela navedenih u Krivičnom zakonu, poglavlje 32. (Kaznena dela protiv Republike Hrvatske), čl. 340 i 344, a konkretno se radi o kaznenim delima <b>veleizdaje i pomaganja neprijatelju</b>, koja su u potpunosti evidentna iz navedenih navoda u navedenom izvoru Siniša Mihajlović <b>priznao prijateljstvo s ratnim zločincem Željkom Ražnatovićem Arkanom</b>

  • vukašin

    21. mart 2013 | 14:02

    Hrvoje neseri . Nemoj dalje da širimo priču jer ću ti ja izneti sto činjenica koje su tačne a onda ćeš i ti meni pa će Mo se posvađati a onda valjda treba i da se poubijamo što smo obojica upravu. Bio je rat zajebi prazne priče. Čestitću ti ako Hrvatska pobedi , ti meni netreba ako Srbija pobedi (ili nerešeno). Dokle će te biti u bunilu . Mi obični ljudi tu ništa nismo mogli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA