ORLOVI STIGLI, ZAGREB POD OPSADOM: Hrvati zabranili Mihi otvoren trening!

Aerodrom "Pleso" je bukvalno bio pod policijskom opsadom, a na svakih 100 metara do prestonice stoji po jedan policajac. Fudbaleri Srbije će prvi trening odraditi od 18 časova, koji neće biti otvoren jer HNS nema vremena da ga organizuje

  • 3

Fudbalska reprezentacija Srbije sletela je na aerodrom "Pleso" u 10.45, a na ulicama Zagreba prisutan je veliki broj pripadnika hrvatske policije. Srpska reprezentacija će biti smeštena u hotelu "Šeraton", a od 18 sati će trenirati na "Maksimiru".

Direktor za bezbednost HNS Zoran Cvrk rekao je da taj trening neće biti otvoren, iako je to dan ranije najavio selektor Siniša Mihajlović.

- Otvorenog treninga gostujuće reprezentacije neće biti. Iz srpskog saveza prekasno su nam javili, a mi u tako kratkom periodu nismo u stanju da organizujemo otvoreni trening - rekao je Cvrk.

Kako javlja "Jutarnji", aerodrom je bukvalno bio pod policijskom opsadom, a na svakih 100 metara do prestonice stojao je po jedan policajac. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova napominju da je meč između Hrvatske i Srbije proglašen visokorizičnim.

Od srpske delegacije prvi je pred novinare izašao predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić, kom je dobrodošlicu poželeo direktor hrvatskih reprezentacija Zorislav Srebrić.

- Očekujem korektnu utakmicu, a nadam se da će i atmosfera biti prava fudbalska. Rezultat? To pitajte one koji će igrati - rekao je Karadžić, dodavši da je isključivo odluka selektora Siniše Mihajlovića da otvori trening na "Maksimiru".

- To je isključivo njegova odluka. On je tako odlučio i tako će biti - rekao je Karadžić pre nego što je Cvrk novinarima rekao da HNS nije u stanju da organizuje otvoren trening.

Karadžić je dodao da se često čuje sa predsednikom HNS Davorom Šukerom.

- Gotovo svakodnevno se čujem sa Šukerom koji je moj prijatelj. Zbog ove utakmice naše prijateljstvo nije na iskušenju kao ni odnosi HNS-a i FSS - završio je Karadžić.

Siniša Mihajlović nije davao izjave novinarima, ali je stao da se pozdravi sa Srebrićem. Nakon toga se sa reprezentacijom uputio ka Zagrebu.

Sat vremena pre treninga Mihajlović će se uz Branislava Ivanovića i Aleksandra Kolarova obratiti novinarima na pres konferenciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cele

    21. mart 2013 | 13:27

    Ovi Hrvati su sve gori, sizofrenija

  • vukašin

    21. mart 2013 | 13:54

    Hrvati su definitivno u bunilu

  • Uros

    21. mart 2013 | 15:28

    Pametan potez Mihe, napunili bi maksimir i osetili bi materiju dan pre utakmice.. Steta sto nije proslo.. Miha, otvori prozore soba i slusaj ustaske pesme i uvrede.. Upoznaj igrace sa atmosferom.. Smiri ovu decurliju u ekipi, neka izadju mirni i onda poslednjih 15 min pun adrenalin i golovi koji nam trebaju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA