ŠTIMAC: Zaustavićemo Tošića, Tadića i Đuričića!

- Ovde nema niko ko će da kaže da je Srbija bolja od Hrvatske, a to na kraju pokazuje i rezultat. Ne bežimo od toga, ali to ništa ne znači - rekao je hrvatski selektor

  • 1

Dan pred "utakmicu godine", selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Igor Štimac zna koga njegovi izabranici treba da zaustave u srpskoj reprezentaciji i smatra da niko ne može da kaže da je Srbija bolja od njegovog tima, ali da to mora da se dokaže na terenu.

- Spominju se tenzije, ja ih ne osećam i ne vidim na svojim igračima. Pred nama je velika utakmica, ali imam igrače koji takve mečeve igraju svaki dan. Ovde nema niko ko će da kaže da je Srbija bolja od Hrvatske, a to na kraju pokazuje i rezultat. Ne bežimo od toga, ali to ništa ne znači. Sve je otvoreno, mi tek moramo da zaslužimo pobedu - rekao je Štimac na poslednjoj konferenciji za novinare uoči meča u Zagrebu.

Hrvatski selektor istakao je da dobro zna koji su najveći kvaliteti srpskog tima.

- Danas se utakmice rešavaju preko bokova, jer je sredina zgusnuta. Ipak, mi možemo da rešimo utakmicu i kroz sredinu zahvaljujući sjajnim igračima. Tošić, Tadić i Ðuričić su vrlo dobri igrači, koji su pokazali dosta u poslednje vreme. Znamo gde je njihova snaga i uradićemo sve da ih zaustavimo - istakao je Štimac.

On je naveo i da je upozorio igrače da je glavni arbitar na sutrašnjem meču, Turčin Čunejt Čakir, sklon čestom davanju kartona igračima.

- Nema alibija. Sve što smo spremali pada u vodu kada se setimo koliko će "Maksimir" biti pun. Napašćemo čim počne utakmica i pametnim pristupom lomićemo protivnika dok ne padnu golovi - zaključio je Štimac.

Kapiten Hrvatske Darijo Srna priznao je da postoji razlika između duela sa Srbijom i ostalih mečeva.

- Meč je specifičan, ali pripremamo se kao i obično. Naš cilj je da odemo u Brazil. Svi su zdravi, spremni, uradili smo sve što je bilo zacrtano. Imali smo tri sastanka, gledali protivnika i sada svi znamo šta moramo da radimo - rekao je Srna.

Utakmica A grupe kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine između Hrvatske i Srbije igra se sutra od 18 sati na stadionu "Maksimir".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA