MIHA: Ja sam zvao Markovića, a Partizan mu pretio suspenzijom ako dođe!

- Ukoliko Hrvati postignu gol u ranoj fazi, i dalje ćemo težiti igri organizovane ekipe. To nas neće menjati. U toku utakmice, u našem sistemu nešto može kasnije da se menja - "priznao" je Mihajlović

  • 2

Na poslednjoj konferenciji pred "istorijski meč" na "Maksimiru" i duel Hrvatske i Srbije, selektor srpske reprezentacije Siniša Mihajlović se, pored viđenja same utakmice, bavio i aktuelnim "problemom" i raspravom sa FK Partizan i trenerom Vladimirom Vermezovićem.

- Nije ni mesto ni vreme za Vermezovića. Imam važnijih stvari i nemam vremena da pravim reklamu Vermezoviću i lečim komplekse. On je prvi po novinama počeo da priča. Pa je još rekao da sam ga nazvao lažovom, zato što sam kazao da sam ga pozvao na telefon nekoliko puta. - iskren je i kategoričan Mihajlović.

- Ja nisam počeo tu priču. Ne znam šta hoće da postignu sa tom raspravom?! Nije korektno i bezveze je da iznosimo prvljav veš u Hrvatskoj. Lazara (Markovića) sam zvao da dođe na "Maksimir", a Partizan je zapretio Lazaru da će biti suspendovan ako dođe u Zagreb - u čudu je i dalje Mihajlović.

Novinari su, kao i sportska redakcija Telegrafa, ostavljali sastave timova koje je tražio selektor Mihajlović, uz nekoliko pogledanih samo je davao objašnjenja koliko grešaka ima u "čitanju" selektora.

- Teško ćete pogoditi tim. Ovde ima četiri, ovde pet, ovde tri greške - smeškao se Miha, ostavljajući dilemu kakva i koja iznenađenja priprema za sutra.

Foto: Tanjug

Da li će u utorak sa istom emocijom ući u Škotsku?

- Ne znam, ovo je specifičan meč. Sada su raspoloženi, videćemo sutra šta će biti. Nama je Hrvatska najvažnija jer je prva na redu. Bićemo umorni, to je sigurno - rekao je srpski selektor.

- Neće biti iznenađenja. Mi se jako dobro pioznajemo i u fudbalu ima sve manje iznenađenja. Ne bavimo se puno protivničkom ekipom, mi sav naš rad trošimo na nas. Ne obraćamo veliku pažnju na njih - dodao je Miha.

Medije iz Hrvatske više zanimaju stvari van fudbala, pa je jedno od pitanja bilo i kada je selektor poslednji put bio u rodnoj Hrvatskoj i kako se oseća sada kada je poovo u zemlji.

- Poslednji put sam bio one 1999. i jako sam se lepo osećao. Nadam se da ću i ovoga puta - zadovoljan je bio Mihajlović.

Zašto se politika meša u sport?

- Treba da se meša, ako može da poboljša celu situaciju. Pozitivno je.

Da li je 20 prvih minuta najvažnije?

- To bi trebalo da pitate Štimca. Ja znam kako ćemo mi da krenemo, a za njih ne znam. Mi smo na sve spremni!

- Ukoliko Hrvati postignu gol u ranoj fazi, i dalje ćemo težiti igri organizovane ekipe. To nas neće menjati. U toku utakmice, u našem sistemu nešto može kasnije da se menja - "priznao" je Mihajlović.

Mihajloviću je nedavno u ime selektora Hrvatske donet poklon iz Hrvatske. Ni naš selektor nije ostao dužan. Pune kese darova spremne su za hrvatsku stranu sutra uveče.

- Oni imaju vino. Mi smo poneli rakiju, ajvar i džemove - nasmejao se Mihajlović kada je odgovorio na pitanje šta je on poneo svom rivalu.

Utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine između Hrvatske i Srbije igra se sutra od 18 časova na "Maksimiru".

Hrvati sa Belgijancima dele prvo mesto na tabeli A grupe sa po 10 bodova, dok Srbija ima šest bodova manje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • НЕОМАШЕНКО

    21. mart 2013 | 22:23

    Дакле, "гробари" су стварно гробари српског фудбала...

  • vukašin

    22. mart 2013 | 15:04

    Nisam neki navijač da me pogrešno neshvati neko. Ali ovo od Partizana,Vermezovića i Tumbakovića je totalni seljačko-malograđanski aut. Očigledno je da je mnogo ljudi u srpskom fudbala totalno van pameti, zato je sve tako jadno. Oni to nemogu shvatiti , jednostavno takvi su, takvo im je vaspitanje,pogled na svet i okolinu , obrazovanje. Oni su siromašni intelektom i duhom , nemoćni su ali su glavni u svom oboru i to im je dovoljno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA