IVANOVIĆ I KOLAROV: Eh, da nam je Miha sad u timu...

Na pitanje koga bi izabrali za saigrača iz tima 1999. godine, kapiten i njegov zamenik bili jednoglasni. - Biram selektora, naravno. Ali pošto on neće moći da igra, nadam se da ću ja moći da iskopiram njegove slobodne udarce sa meča iz 1999. godine - rekao je Aleksandar Kolarov na poslednjoj konferenciji pred "maksimirsku ludnicu"

  • 0

Kapiten i zamenik kapitena fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović i Aleksandar Kolarov rekli su da, kada bi mogli da izaberu jednog igrača iz 1999, koji bi im najviše pomogao protiv Hrvatske, to bi bio sadašnji selektor Siniša Mihajlović.

Istina, Ivanović i Kolarov su taj odgovor na konferenciji za medije na "Maksimiru" dali tek pošto ih je Mihajlović "upozorio" da dobro razmisle šta će da kažu ako žele da budu na terenu protiv Hrvatske.

- U tadašnjem timu bilo je mnogo velikih igrača, individualaca, ali ipak biram Mihajlovića - kroz osmeh je rekao Ivanović.

Na njegove reči nadovezao se Kolarov.

- Biram selektora, naravno. Ali pošto on neće moći da igra, nadam se da ću ja moći da iskopiram njegove slobodne udarce sa meča iz 1999. godine - naveo je on.

Levi bek Mančester sitija naglasio je da se ne opterećuje činjenicom da Hrvati igraju na svom terenu i da će imati "vetar u leđa" sa tribina.

- Navijači ne mogu da daju gol. Bitno je samo šta se dešava na terenu. Na nama je da ostavimo prošlost i igramo u duhu fer-pleja - rekao je Kolarov.

Kapiten Ivanović naveo je da su igrači porukama pre meča probali da utiču na atmosferu i doprinesu sportskom ambijentu.

- Verujte, kad počne utakmica, ne čujemo više navijače jer smo koncentrisani na teren i protivnika. Ovo je utakmica u kojoj sve što se priča unapred prestaje da važi na terenu. Imamo mlad tim i željni smo dokazivanja - dodao je on.

Na pitanje hrvatskih novinara da prokomentariše činjenicu da njihova ekipa ima više fudbalera koji igraju u velikim evropskim klubovima, Kolarov je rekao:

- Ne bih se složio sa tim. Imamo i mi igrače u jakim ligama i klubovima. Matematika je veoma jasna i sve to može da se prebroji - zaključio je Kolarov.

Utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine između Hrvatske i Srbije igra se sutra od 18 sati na "Maksimiru". Hrvati sa Belgijancima dele prvo mesto na tabeli A grupe sa po 10 bodova, dok Srbija ima šest bodova manje.

(Telgraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA