FOTO DANA IZ ZAGREBA: Navijači Dinama vole Marinka Rokvića!

Stih pesme "Skitnica": Ovo je moja kuća živeo sam tu" krasi zidine Maksimira i podseća na bojkot "Bed blu bojsa"

  • 4

Stadion Dinama iz Zagreba je poslednje mesto za koje bi pomislili da ćete na njemu videti stih pesme srpskog narodnog pevača!

To smo doživeli prilikom dolaska na "Maksimir".

Na jednom od zidova zapadne tribine koji gleda na parking, čitko, latinicom bilo je napisano: "Ovo je moja kuća, živio sam tu" (u originalu "živeo" prim.aut), a u potpisu "Rođaci 1986", koji su jedna od navijackih grupa Zagrepčana.

Deo "Bed blu bojsa" iskoristio je stih iz refrena pesme Marinka Rokvića "Skitnica", kako bi dočarao šta mu je na duši, s obzirom da bojkutuju voljeni klub već nekoliko godina i više su Dinamo gledali kraj TV ekrana nego na matičnom stadionu.

U svakom slučaju, grafit na zidu "Maksimira", koji je izazvao prilično smeha među izveštačima iz Srbije, potvrdio je da se "cajke", kako folk muziku iz Srbije nazivaju Hrvati, itekako slušaju i medu starim i među mladim staovništvom Zagreba!

Pogledajte kako su navijači Hrvatske počeli sa pripremom atmosfere koja će dočekati srpske fudbalere u petak posle podne.

Ovde možete poslušati pesmu Marinka Rokvića "Skitnica"

(Od izveštača Telegrafa iz Zagreba Stefana Miloševića / Foto: Marko Todorović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stanoje

    22. mart 2013 | 09:48

    Da li ste vi stvarno toliko poremeceni ovde, da ne kapirate da je to cista prozivka za Srbe iz Krajine, cije su kuce porusene i spaljenje. Hvala

  • vukašin

    22. mart 2013 | 15:12

    Prvi veliki minus za redakciju, netreba da pišete nešto što neznate. Morate voditi više računa ovo je baš neukusno i gadno sa vaše strane. Razočaran.

  • dufko

    21. mart 2013 | 22:02

    Pre će biti na istu pesmu od Armina Šakovića, ta verzija se sluša u HR

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA