FETEL: Veberu, izvini, nisam namerno!

- Trebalo je da zadržimo pozicije koje smo imali, nisam namerno ignorisao instrukcije, ali sam zakomplikovao situaciju. Pretekao sam Marka i vidim da je veoma uznemiren zbog toga - rekao je Nemac posle pobede u Maleziji. Izvinjavao se i Luis Hamilton svom klupskom kolegi

  • 0

Na vrlo kontroverznoj trci za Veliku nagradu Malezije, trijumfovao je Sebastijan Fetel prvi put ove sezone i pritom razbesneo svoj tim i klupskog kolegu Marka Vebera, koji je bio nadomak pobede.

Nemac je "izriban" odmah po prolasku kroz cilj, jer se oglušio o instrukcije deset krugova pre kraja trke, kada je Veber već dobio instrukcije da štedi pneumatike i gorivo.

- Video sam da imam dobar ritam, bio sam brži, ali sam napravio veliku grešku. Trebalo je da zadržimo pozicije koje smo imali, nisam namerno ignorisao instrukcije, ali sam zakomplikovao situaciju. Pretekao sam Marka i vidim da je veoma uznemiren zbog toga, ali želim da budem iskren i izvinim se. Preuzeo sam veliki rizik tim preticanjem i trebalo je bolje da postupim. To njemu ne pomaže, ali mu se ja izvinjavam. Rezultat je takav, ali jedino što mogu da kažem da to nisam učinio namerno - pravdao se branilac titule na konferenciji posle trke.

Veber je odmah na podijumu pojasnio šta se desilo.

- Kada sam izašao poslednji put iz boksa, preko radija su mi poručili da je trka gotova. Počeli smo da štedimo motor i plan je bio da tako bude do kraja. Želeo da se borim, ali je na kraju tim doneo odluku koju donosimo pre starta trke, a to je da čuvamo pneumatike i dođemo do cilja. Na kraju, Sebastijan je sam doneo odluku i kao i obično biće zaštićen, jer je jednostavno tako. Zaista sam razočaran ishodom trke - naglasio je Australijanac.

SUKOB I U MERCEDESU

Treće i četvrto mesto pripali su vozačima Mercedesa Luisu Hamiltonu i Niku Rozbergu. Britanac je, za razliku od Fetela, svoju poziciju izdejstvovao uz odobrenje tima, iako je Rozberg imao odličnu priliku da se popne na podijm.

Hamilton se osvrnuo prvo na gaf kada je umesto u boks Mercedesa otišao u boks Meklarena.

- Toliko godina sam vozio za Meklaren i samim tim išao u njihov boks, ali ne znam kako sam sada pogrešio. Izvinjavam se mojoj ekipi, uradila je  fantastičan posao. Ipak, iskreno mislim da je Rozberg trebalo da se nađe na postolju, imao je bolju trku od mene. Ne mogu da kažem da se baš najbolje osećam sada, ali trka je trka - zaključio je Hamilton.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA