BASKET PIKASO: Da nije vrhunski košarkaš bio bi jedan od najboljih srpskih slikara! (FOTO)

Srpski košarkaški reprezentativac Duško Savanović ima neobičan hobi za razliku od drugih sportista. On slika i to veoma dobro i da nije u košarci verovatno bi bio jedan od najboljih umetnika u Srbiji. Savan, međutim, ne prodaje slike, već ih deli prijateljima

  • 7

Srpski reprezentativac u košarci, član nemačkog Bajerna, Duško Savanović, potpuno je atipičan sportista.

Iako je košarkaš na vrhunskom nivou, za razliku od ostalih svetskih i evrpskih igrača njega ne zanimaju brza i skupa kola, igranje Plejstejšna ili provođenje vremena na Fejsbuku i Twiteru.

Poslednjih godine bio je standardni reprezentativac, ali ga ovoga leta selektor Saša Đorđević nije uvrstio u tim.

VOZI BUBU, NEMA FEJS NI TVITER

Savanović ne vozi fensi džip, skupi mercedes, već volksfagen bubu, i to stari model, a u slobodno vreme se bavi slikarstvom gde svoju maštovitost i kreaciju s košarkaškog  terena pretače na slikarsko platno.

U razgovoru za Telegraf Savanović priča kako je počeo da slika i da li sad kad ima velike obaveze u klubu stiže da naslika nešto.

- Bavim se još uvek slikanjem, ali ne tako kao nekad. Sad imam mnogo manje vremena, veće su obaveze oko treninga, pa ne stižem. Ponekad, dok gledam TV uzmem pa slikam, ali je to retko - objašnjava srpski as.

TALENAT OD MALIH NOGU

Savanović kaže da je slikarstvom počeo da se bavi jer je shvatio da osim košarke ima talenat i za crtanje.

- Ljubav prema slikarstvu javila se još kad sam bio klinac. Jako lepo sam crtao i mogao sam sve da nacrtam, pa sam počeo i da slikam. Nije to ništa epohalno, jer ima dosta sportista s raznim drugi talentima - neko dobro svira gitaru, neko drugi dobro peva.

-U svakom slučaju, mnogo je bolje nego da se provodi vreme uz igrice na Soni plejstejšnu. Ja sam totalno van tih stvari i ne znam ni kako se igraju te igrice - iskren je Duško.

VUJOŠEVIĆ NIJE BIO NA IZLOŽBI

Srpski reprezentativac je imao sopstvenu izložbu 2006. godine.

- Imao sam izložbu u kafeu Fridom u Čumićevom sokačetu. To je kafe-galerija koja ima odličan proistor za izložbu, a želja mi je bila da okupim prijatelje van košarke, koje nisam dugo video. Tako sam smislio da organizujem izložbu od 15 slika i da pozovem svoje prijatelje. Bilo je odlično druženje i to je bio pun pogodak.

Na pitanje da li je možda svratio trener Partizana Duško Vujošević, koji je poznat kao kolekcionar i kao posetilac izložbi, Savanović kaže:

- Ne, nije bio Dule Vujošević na izložbi, znam da on voli slikarstvo, ali s njim nikad nisam pričao o tome.

SLIKE NE PRODAJE VEĆ POKLANJA

- Dule i ja smo uvek bili samo na "dobar dan". Iz sveta košarke bili su moji tadašnji saigrači iz FMP-a Mladen Pantić, Aleksandar Rašić, Zoran Osmokrović i Ognjen Aškrabić - ističe Savanović i dodaje:

- To je bilo organizovano za ljude van košarke, da se družimo malo, jer u današnje vreme je nestao kult kafane. Ljudi se druže preko društvenih mreža, a sve manje idu u kafane, koje su izumrle.

Na kraju, košarkaš Bajerna otkriva šta je uradio s tim silnim slikama.

- Slike su uglavnom kod mojih roditelja u stanu, neke sam podelio prijateljima kojima su se svidele. Nemam nameru da prodajem, jer je poenta da se umetnost deli. Kao kad pročtaš neku knjigu, pa je daš prijatelju i preporučiš da pročita - kaže Savanović.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(D. Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA