ŽKK Partizan najbolji klub Evrope! Bez poraza 29 utakmica!

"Crno-bele" osvojile dva trofeja za sada i ostvarile neverovatni skor od 29-0 u domaćim takmičenjima. Imaju odličnu priliku da sa još tri pobede uđu u istoriju ženskog sporta u Srbiji

  • 1

Košarkašice Partizana su zaista fenomen u Evropi! Ne samo zbog svojih dobrih igara, lepog izgleda, već i zbog činjenice da su jedina ženska ekipa na starom kontinentu koja nema nijedan poraz u sezoni u domaćim takmičenjima!

Ovo je jedinstven slučaj u ženskoj evropskoj košarci.

U najjačim evropskim ligama ne postoji nijedna ekipa koja je bez poraza. U Francuskoj prvoplasirani Monpelje ima skor 20-3, u Italiji ekipa Familia Skio ima jedan poraz i skor 16-1.

U najjačoj ligi Evrope, Španiji, takođe najbolja ekipa Rivas Ekopolis, prošlogodišnji šampion Evrope, ima jedan poraz i skor 18-1, dok u Turskoj Fenerbahče ima 20-2. Čak i aktuelni osvajač Evrolige ruski Jekaterinburg UMMC ima jedan poraz takođe jedan poraz 16-1.

Gledajući naše susede u regionu, najbolja hrvatska ekipa Gospić ima jedan poraz i skor 18-1, Podgorička Budućnost takođe ima jedan poraz, dok u Sloveniji ekipa Celja ima skor 20-2, ali je u regionu zabeležila čak 13 poraza.

DVA TROFEJA UZ OREOL NEPOBEDIVOSTI

"Crno-bele" su od starta sezone vezale čak 29 pobeda bez ijednog poraza, što je neverovatan podatak! Osim toga, već su osvojile dva trofeja, Kup i šampinsku titulu jadranske lige, a imaju realne šanse i za triplu krunu, odnosno i titulu prvaka Srbije.

Izabranice trenera Marine Maljković su najpre bez poraza završile regionalnu žensku ligu sa skorom 20-0, zatim su osvojile nacionalni Kup "Milana Cige Vasojevića" sa tri vezane pobede, a odmah potom su osvojile i fajnal for jadranske lige sa dve pobede nad Vojvodinom i Radivojem Koraćem u polufinalu i finalu.

Međutim, nisu se zaustavile na toj cifri od 25 pobeda, već su nastavile po istom receptu i u domaćem plej-ofu, pa su kroz četfrtfinale i polufinale eliminisali Šabac i večitog rivala Crvenu zvezdu za skor od 29 trijumfa.

BUTULIJA: NI NA BASKETU NE MOŽEŠ DA POBEĐUJEŠ STALNO

Ovakav skor nije mogao da pretpostavi niko osim košarkašica Partizana, koje znaju koliko su truda i znoja uložile na treninzima da bi došle do rezultata.

Plejmejker Dajana Butulija za Telegraf objašnjava ovaj fenomen.

- Na startu svake sezone ja uvek verujem da će biti odlična godina. Tako sam i ovoga puta bila sigurna da će biti dobrih rezultata. Ovo što smo napravile je ogroman uspeh i baš je šteta što se niko osim vas nije setio toga.

- Treniramo jako dobro, imamo pet-šest reprezentativki Srbije u timu i serija od 29 pobeda bez poraza je nešto impozantno - kaže Butulija i dodaje:

- I da igraš basket ispred zgrade, pa ne možeš stalno da pobeđuješ. Pogotovo kada si najbolji, tada svi žele da te sruše - jasna je košarkašica Partizana.

Foto: Kosarka24.rs

Srpska reprezentativka otkriva koliko je zapravo teško da ostvariš toliko pobeda zaredom.

- Iako naša liga nije najjača u Evropi, ipak ima nekoliko dobrih ekpa, a najteže od svega je u kontinuitetu pobeđivati. Svakome može da se desi loš dan, neki kiks, slaba igra, ali mi smo sve izdržale i ostale neporažene. Zato smatram našim najvećim uspehom to što iz utakmice u utakmicu uspevamo da izdržimo sve pritiske i pobeđujemo - objašnjava Butulija.

Pred košarkašicama Partizana je novi izazov, čeka ih finalna serija plej-ofa prvenstva Srbije u kojoj se sastaju sa ekipom Radivoja Koraća koju su do sada dva puta pobeđivale u finalu Kupa i finalu Jadranske lige. Ipak, Butulija smatra da će ova serija biti drugačija.

- Verujem da će ekipa Koraća pokazati više hrabrosti i snage u ovim duelima i sigurno će hteti da nas pobede. Igra se na tri dobijene utakmice, tako da će imati više prilika.

VELIKI MOTIV DA DO KRAJA OSTANU NEPORAŽENE

- Međutim, naš cilj je da im to ne dozvolimo. Imamo veliki motiv da ostanemo neporažene i da sa tri pobede okončamo sezonu, osvojimo i treći pehar i postavimo rekord u pobedama - jasna je jedna od najboljih košarkašica Partizana.

"Crno-bele" gracije su igrale i u Evrokupu ove sezone i zamalo im je izmakao plasman u drugu rundu. Takmičenje su završile sa tri pobede i tri poraza koliko su imale i ostale tri ekipe ruski Dinamo, Basket Land iz Francuske i Češki Prag. Međutim, odlučio je koš razlike.

- Mislim da smo nesrećno ispale iz Evrope, samo zbog koš razlike, ali smo odigrale odlično. Dobile smo u Beogradu ekipu Dinama koja je kasnije osvojila Evrokup, zatim smo pobedile Francuskinje sa 20 razlike, a dobile smo i Prag na gostovanju. Jedini peh bio je taj poraz u Beogradu od Praga u revanš meču koji nas je koštao plasmana dalje. Ali moramo biti zadovoljni - poručila je Butulija.

(D. Stojmenović)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA