Ko osvoji zlato u Riju, dobija "fijat 500 L"!

Srpski olimpijci dobili dodatnu motivaciju pred Brazil 2016. godine...

  • 0

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac i srpski olimpijci obišli su na Beogradskom sajmu auomobila štand "Fijata" i izrazili nadu da će na Igrama u Riju 2016. godine "baciti u trošak" ovu kompaniju, koja će osvajače zlatne medalje nagraditi novim modelom 500L.

- Rio je glavni cilj, a bez prisustva sponzora, teško bi ga ostvarili. Lepo je to što "Fijat" nagrađuje sportiste, nadam se da ćemo osvojiti više od jedne zlatne medalje - rekao je Divac.

Pored prvog čoveka OKS, "Fijatove" automobile obišli su evropski šampion u bacanju kugle Asmir Kolašinac, bronzani vaterpolisti iz Londona Andrija Prlainović i Nikola Rađen, kao i kajakašice Olivera i Nikolina Moldovan.

U ime "Fijata" dobrodošlicu srpskim olimpijcima poželeo je komercijalni direktor Geri Klark.

- Mi smo lideri u automobilskoj indistriji u Srbiji i želimo da svojom aktivnom podrškom ovim mladim i talentovanim ljudima omogućimo da i oni budu lideri u svom sportu. Odlučili smo se da podržimo pripreme i stvaranje budućih šampiona, jer verujemo da olimpijski tim Srbije ima požrtvovane, spremne i uspešne sportist, koji naciji mogu doneti samo radost - poručio je Klark.

Prema ugovoru između "Fijata" i OKS sportisti koji na igrama u Riju u individualnom sportu osvoje zlato dobiće model "500L" na poklon, a ukoliko neki tim osvoji zlato, novi automobil pripašće savezu.

U program finansiranja od strane OKS trenutno je uključeno 59 individualnih sportista i sedam reprezentacija.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA