Zvezda u Superligi bez Samardžiskog, Partizan bez Lovernja!

Večiti rivali napravili izbor stranaca na koje će računati u košarkaškoj Superligi Srbije

  • 0

Za takmičenje u košarkaškoj Superligi Srbije, koje počinje 30. marta, klubovi mogu da računaju najviše na četiri stranca, tako da učesnici ABA lige Crvena zvezda i Partizan moraju da se liše jednog, a Radnički iz Kragujevca dvojice internacionalaca.

Posle rehabilitacije Amerikanca Eltona Brauna, "crveno-beli" će u bitku za šampiona Srbije ući bez makedonskog reprezentativca Predraga Samardžiskog, koji bi trebalo da ostane u konkurenciji za fajnal-for ABA lige.

Centar, koji je na Mali Kalemegdan stigao usred sezone iz Lijetuvos Ritasa, neposredno posle odluke kluba da odustane od angažmana Francuza Alija Traorea, nije uspeo da stekne poverenje stručnog štaba. U superligaškom sastavu Zvezde, osim Brauna, igraće njegovi zemljaci Demarkus Nelson i Majkl Skot, kao i Boris Savović sa trojnim državljanstvom Srbije, Crne Gore i BiH, tvrde "Večernje novosti".

Kao i uoči finalnog turnira Kupa Koraća u Kragujevcu, košarkaši Partizana braniće nacionalnu titulu bez Francuza Žofrija Lovernja, koji bi u Superligi mogao da pojača Mega Vizuru kao igrač na pozajmici. Za razliku od Samardžiskog, koji će "crveno-beli" dres razdužiti u "Laktašima", talentovani krilni centar ima jasnu budućnost u klubu iz Humske, sa kojim je vezan ugovorom do leta 2015. Strani aduti "crno-belih" u Superligi biće Francuz Leo Vesterman, reprezentativac BiH Nemanja Gordić, Letonac Davis Bertans i Amerikanac Dru Gordon.

Na superligaškom spisku Radničkog, gotovo izvesno, neće se pojaviti imena Britanca Metjua Brajana Emeninga, Amerikanca Kajla Vizera i povređenog Ratka Varde. Trener Miroslav Nikolić na vreme je obezbedio alternative za domaću scenu, centra MZT Skoplja Uroša Nikolića i iskusnog krilnog centra Vršca Vladimira Vuksanovića, koji je i prošle sezone igrao za "đavole". Kragujevački superligaški stranci biće Slovenac sa srpskim pasošem Aleksandar Ćapin, Australijanac Stiven Marković, Crnogorac Miloš Borisov i Amerikanac Teriko Vajt.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA