ĐURIČIĆ: Nikad lakše nisam dao dva gola!

- Mislio sam da će biti manje navijača posle svega što se dešavalo poslednjih dana. Uspeli smo da na terenu vratimo podršku i pokažemo da, bez obzira na to što smo mladi, imamo karakter i kvalitet - rekao je dvostruki strelac u pobedi nad Škotskom

  • 3

Najbolji pojedinac u pobedi reprezentacije Srbije nad Škotskom, napadač Filip Ðuričić, rekao je da je presrećan zbog uspeha i dva postignuta gola i da zahvaljuje publici na sjajnoj podršci.

- Hvala navijačima što su nas podržali u ovom teškom trenutku po nas i po lošem vremenu. Mislio sam da će ih biti manje posle svega što se dešavalo poslednjih dana. Uspeli smo da na terenu vratimo podršku i pokažemo da, bez obzira što smo mladi, imamo karakter i kvalitet. Iako smo praktično izgubili sve šanse za Mundijal u Brazilu, bitno je da se uigravamo za ono što sledi - rekao je Ðuričić.

On je priznao da nikada u karijeri nije postigao dva "lakša" gola.

- Imao sam sreće da se oba puta nađem na pravom mestu u pravo vreme, ali mislim da sam dobro reagovao i postigao pogotke - rekao je Ðuričić.

Kapiten Branislav Ivanović istakao je da je veoma važno što je ekipa uspela da pokaže pravu reakciju posle poraza od Hrvatske i iskoristio priliku da pohvali mlade igrače srpskog tima.

- Rekao sam da ovi mladi momci imaju kvalitet, a večeras su pokazali da imaju karakter i snagu. U teškim uslovima i pod utiskom poraza u Zagrebu, na teškom terenu, pružili su maksimum. Rekao sam da je pred njima pet do deset godina igranja za reprezentaciju i treba da nastavimo da verujemo u njih - poručio je Ivanović.

Jedan od najboljih u timu Dušan Basta rekao je da bez obzira na to što Srbija više nije u igri za plasman na Svetsko prvenstvo uvek mora da se pronađe motiv igranja za reprezentaciju.

- Bilo je teško igrati protiv Škota u uslovima na terenu koji su više odgovarali njima. Međutim, strpljivo smo sačekali šansu, postigli golove i zasluženo trijumfovali - rekao je Basta uz konstataciju da mu odgovara ofanzivna uloga koju je dobio od selektora Siniše Mihajlovića, jer je, kako je naveo, slična onoj u njegovom klubu Udinezeu.

Nakon pobede nad Škotskom Srbija ima sedam bodova, a u nastavku kvalifikacija igra na gostujućem terenu 7. juna protiv Belgije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mea parvitas

    27. mart 2013 | 03:07

    Bravo za nasu reprezentaciju!!! Gde god icli ili ne isli,ja sam uz vas.I nisam sama.

  • Марко Васиљевић

    27. mart 2013 | 23:56

    Kom indijancu su oni dali 19 broj dresa...

  • lipa

    27. mart 2013 | 19:43

    baca mi se pegla kada pomislim na reprezentaciju i Mihu sabana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA