Srbija bez polufinala EP u futsalu (VIDEO)

Srpski tim poveo, Rusija pobedila u četvrtfinalu u Splitu s 2:1 (0:0)

  • 0

Reprezentacija Srbije ponovo je poklekla u četvrtfinalu evropskog prvenstva u futsalu. Pre dve godine u Mađarskoj izgubila je s 5:1 od Portugalije, potonjeg vicešampiona, a sada u splitskoj dvorani „Spaladijum” od Rusije s 2:1.

Srbija je povela golom Milosavca u 25. minutu, pošto je Rajčević presekao dodavanje Rusa. Izjednačio je Fukin tri i po minuta kasnije posle sjajnog driblinga i neodbranjivog šuta pod prečku. Nedugo zatim, u 34. minutu, Pula je doveo „zbornu komandu” u vođstvo, a ispostavilo se da je to i konačan rezultat. Do kraja utakmice Srbija nije stvorila izglednu priliku, a Rusi su nekoliko puta ozbiljno pripretili.

U „Spaladijumu” je bilo oko 1.000 navijača koji, naravno, nisu bili naklonjeni Srbiji. Čulo se sporadično skandiranje „Ubij Srbina”, a u prvom poluvremenu je lopta, koja je završila u publici, naknadno vraćena tako što je Kocić gađan u glavu.

Pre dve godine, u meču u grupi, Srbija je savladala Rusiju sa 4:3.

Ruse u polufinalu u Zagrebačkoj areni u četvrtak očekuje duel s domaćinom Hrvatskom koja je u četvrtfinalu izbacila Ukrajinu na penale, a junak je bio golman Ivo Jukić, koji je „skinuo” tri penala.

U poslednjem četvrtfinalnom meču Italija je savladala Portugaliju s 3:1 (0:0) i sastaje se takođe 9. februara s važećim prvakom Španijom u meču za ulazak u finale koje se igra 11. februara.

Strelci: 1:0 Milosavac 24:28, 1:1 Fukin 28:01, 1:2 Pula 33:35.

Srbija: Aksentijević (G), Josimović (G), Janjić, Pršić, Kocić, Rajčević, Milačić, Živanović, Milosavac 1, Pavićević, Bojović, Lazić. Trener: Kovačević.

Rusija: Zujev (G), Gustavo (G), Prudnjikov, Sergejev, Majevski, Abramov, Pula 1, Milovanov, Pereverzev, Sirilo, Fukin 1, Nugumanov. Trener: Skorovič.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA