MIHINI TRIKOVI! Uveo Stevanovića na četiri sekunde pre kraja!

Zašto bi neko napravio izmenu pred kraj nadoknade vremena, a pri bezbednom rezultatu? Zoran Stojadinović nam je potvrdio da broj nastupa u reprezentaciji podiže cenu fudbaleru

  • 16

U nadoknadi vremena kvalifikacionog meča za SP u Brazilu Srbija-Škotska (2:0) Alen Stevanović zamenio je Dušana Tadića, proveo bukvalno nekoliko sekundi na terenu, ali to je dovoljno da bi mu bio upisan još jedan nastup za reprezentaciju.

Ta odluka selektora Siniše Mihajlovića teško da može da se objasni bilo čim drugim osim da je želeo da malo digne cenu fudbaleru koji nije redovan ni u Torinu u Seriji A, jer potrebe za trošenjem vremena jednostavno nije bilo, imali smo dva gola prednosti protiv slabog rivala koji nije skoro ništa pokazao za 90 minuta.

Time ne mislimo da sugerišemo da je selektor imao neke finansijske motive u celoj stvari, jer mu tako nešto verovatno nije potrebno posle izuzetne igračke i ne tako uspešne, ali sasvim dobro plaćene dosadašnje trenerske karijere.

Nije se to prvi put desilo u fudbalskoj utakmici jedne istočne ervopske selekcije ili kluba, ali je prilično ostavilo utisak u utorak uveče na "Karađorđu".

Ko zna, možda Stevanović jednog dana zakuca na vrata Premijer lige, gde mu je za dobijanje radne dozvole neophodan određeni minimum mečeva. Ili je možda Mihajlović iz nekih razloga "slab" prema momku kojeg je uvrstio čak i u startnu postavu u mnogo važnijem meču protiv Hrvatske.

STOJADINOVIĆ: REPREZENTACIJA POMAŽE, ALI NAJVAŽNIJI JE KVALITET

U želji da čujemo mišljenje kompetentnog sagovornika, nazvali smo Zorana Stojadinovića, sportskog direktora Crvene zvezde, dugogodišnjeg uspešnog menadžera u evropskom fudbalu.

- Pravo da vam kažem, nisam ni gledao utakmicu, pa ne znam ni ko je kad ušao ni ko je izašao - rekao je Stojadinović za Telegraf.rs, da bi zatim prokomentarisao:

- Generalno, nastupi u reprezentaciji dižu cenu. To važi za bilo koga, ne samo za Stevanovića.

Na pitanje da li klubovi istražuju koliko je fudbaler zaista igrao za nacionalni tim, a koliko je samo "statirao" po nekoliko minuta, sportski direktor "crveno-belih" odgovorio je:

- Klubovi kad kupuju, pre svega gledaju kvalitet. Reprezentativni nastupi doprinose, ali nisu presudni, to je samo dodatni plus ako im se fudbaler sviđa. Izuzetak je Engleska, gde imaju zakon da fudbaler, da bi dobio radnu dozvolu, mora da se pojavi u 75 odsto mečeva  reprezentacija u poslednje dve godine - zaključio je Stojadinović.

Nećemo se smiriti. Ovaj fenomen uvođenja igrača na četiri sekunde pre kraja, a pri sigurnom vođstvu sa 2:0 pokušaćemo da objasnimo i uz pomoć Siniše Mihajlovića, čiju ćemo izjavu dobiti narednog ponedeljka, kada bude na raspolaganju medijima.

(A. Č.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    27. mart 2013 | 17:24

    Pa šta ako ga je uveo jbt vi novinari svaku odluku Mihajlovića dočekujete na nož! Kad smo Vels dobili dizali ste nas u nebesa a sad protiv Hrvatske kad smo izgubili drvlje i kamenje! Malo tolerancije prema svima i biće n mnogo bolje,podrška ovim mladim momcima!!

  • Djenka

    27. mart 2013 | 17:28

    Stevanović je kralj bre

  • Ave

    27. mart 2013 | 18:07

    Dare i moj kum komentarisu! P.S. Napred Beli!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA