KARADŽIĆ: Srbija boljeg od mene nema! Nadam se Mihi do 2016!

Već bismo bili na Svetskom prvenstvu da smo u grupi u kojoj su Bosanci * Mogli smo bolje da odigramo u Zagrebu * Ne razmišljamo o smeni selektora, sa njim smo za godinu-dve najbolji u ovom delu Evrope

  • 9

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić ne razmišlja o smeni selektora Siniše Mihajlovića, a potvrdio je da će on ostati na klupi državnog tima do kraja ovih kvalifikacija, a nada se i do kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2016. godine.

- Uopšte ne razmišljamo o smeni, jer je Mihajlović okupio sve mlade snage koje ima srpski fudbal i uveren sam da ćemo za godinu-dve na jedan duži period imati reprezentaciju koja je najbolja u ovom delu Evrope.

- Istina, nije da nije bilo i nekih grešaka, ali sve je to zbog isprobavanja velikog broja igrača. Sada se to smanjuje i siguran sam da ćemo spremno dočekati kvalifikacije za EP - rekao je Karadžić novinarima posle prezentacije Projekta Nacionalni stadion Srbije.

Karadžić je podsetio da je Mihajlović imao maksimalnu podršku kada je dolazio na mesto selektora i da je uoči starta kvalifikacija bilo jasno da ćemo se teško plasirati na Svetsko prvenstvo u Brazilu.

DA SMO BOSNA, VEĆ BISMO BILI U BRAZILU

- Znali smo da imamo tešku grupu, a realno dve reprezentacije su bolje od nas i naravno da "bol bolujemo i tugu krijemo", jer nismo na SP. Slažem se da smo mogli bolje da odigramo u Zagrebu, ali isto tako tvrdim da smo bili u grupi u kojoj su Bosanci, već sada bismo izborili plasman na SP.

- Podsećam, cilj je bio da odemo ne jedno od dva velika takmičenja i ubeđen sam da ćemo igrati na EP u Francuskoj - ističe Karadžić.

Prvi čovek FSS naveo je da će biti analize rada selektora, ali ukoliko se on bude pitao, Mihajlović će voditi ekipu i u narednim kvalifikacijama.

- Naravno da ćemo porazgovarati sa selektorom da vidimo šta on misli, jer je na početku kvalifikacija izneo stav o odlasku ukoliko ne odemo u Brazil. Saslušaćemo i šta misli nacija, celokupna javnost, ali ako se ja pitam, Mihajlović treba da ostane jer je formirao dobar i mlad tim.

JA SAM KRIV AKO JE KASA SAVEZA PRAZNA!

Karadžić je prihvatio i svoj deo odgovornosti za neuspeh u kvalifikacijama za SP.

- Zna se koja je odgovornost predsednika, ja bih bio odgovoran da je Savez u minusu pet miliona, da nam kasne plate i nemamo za putovanja. Moj posao je jasan, ali ne bežim od odgovornosti u svakom segmentu i mislim da je bolje da FSS ne postoji ukoliko njegov rad zavisi od jednog čoveka.

- Neću sigurno otići zbog pritisaka, ali ću otići dva dana ranije nego što mnogi misle. Izgleda da Srbija trenutno nema boljeg od mene ili sam ja najmanje loš - zaključiio je Karadžić.

(Tanjug / Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rade

    27. mart 2013 | 14:11

    Tole idi i spasi nas . Fotelju ti nije deda ostavio u nasledstvo . Ima malo mladji neka probaju!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Mornar

    27. mart 2013 | 14:15

    Steta sto smo pobedili, ovi ce od toga napraviti istorijski uspeh. Ustvari kada bolje razmislim: ovakvi nam i trebaju, jer smo mi narod koji ne ume da kaze ne, pa cak i kada nas ....!

  • Odlazite!

    27. mart 2013 | 14:48

    Ma bojkot utakmica reprezentacije dok ne odete i jedan i drugi. <b>On se još i bahati...</b>

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA