Birmingem pobedio, Žigić još na poštedi

Srpski internacionalac nije potpuno oporavljen od povrede kolena

  • 0

Birmingem – Portsmut 1:0 (0:0)

(Redmond 82)

Od kako je srpski fudbalski internacionalac Nikola Žigić torpedovao Lids na „Eland Roudu” (4:1), odnosno postao prvi Birmingemov četvorostruki strelac na jednom meču posle 1976, nema ga u timu, pošto je na poštedi zbog povrede kolena na toj utakmici.

I bez njega Birmingem je ostvario pobedu na svom terenu u zaostalom susretu engleske druge lige protiv Portsmuta golom u finišu utakmice. Svi navijači „plavih” vole Redmonda. Minulog vikenda, isto bez Žigića, mreže su ostale mirne u duelu sa Sautemptonom, takođe na Stadionu Svetog Andreja.

Trener Kris Hjuton je izjavio da mu je srpski div potreban potpuno oporavljen i da do tada neće ništa da prepušta slučaju.

S tri nova boda Birmingem je izbio na treće mesto s 50 bodova, dva manje od drugoplasiranog Sautemptona, a šest od vodećeg Vest Hema. Kardif isto ima 50 bodova, Blekpul 48, a Midlsbro 47. U engleskoj drugoj ligi, poznatoj kao Čempionšip, timovi od trećeg do šestog mesta igraju u plej-ofu, a pobednik s dve prvoplasirane ekipe odlazi u Premijer ligu.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA