REGIONALNA LIGA: Partizan rekao DA

Iako su svi sa sastanka u Sofiji složni u ideji, sve je na dugačkom štapu, jer više od inicijative ne postoji. Sumnja se da bi španski i engleski klubovi odmah pokrenuli privatno takmičenje...

  • 19

Korak smo bliže regionalnoj fudbalskoj ligi! Partizan je potvrdio zainteresovanost za regionalnim takmičenjem, gde bi trebalo učešće da uzmu najveći timovi regije, od Slovenije do Grčke.

U Sofiji je održan sastanak Evropske asocijacije klubova na kojoj je prisustvovao i srpski šampion.

Sastanku nisu prisustvovali predstavnici Crvene zvezde zbog obaveza, a u debati su učestvovali predstavnici zagrebačkog Dinama, Ferencvaroša, Olimpije iz Ljubljane, Sparte iz Praga, Spartaka iz Trnave...

U Partizanu su nam potvrdili da je neformalni sastanak održan, ali da samih noviteta oko regionalne lige nema, i da je Partizan kao i svi prisutni klubovi za odigravanje tog takmičenja.

- Pitanje je šta sad, posle incijative. Mi za sada imamo samo to, iako je jasno da su svi za regionalnu ligu.

- Veliki deo je na UEFA, jer ne smemo ni da pomislimo kada bi posle usvojene "regionalne" lige možda najveći španski i engleski klubovi pokrenuli stvaranje takmičenja kao to je ULEB u košarci - rekao nam je portparol crno - belih Nenad Danilović koji je bio u Sofiji.

Želja postoji, ali se na tome zasniva već dugi niz godina. Realno je, teško je za očekivati neki veliki pomak u narednom periodu.

- Velika su to pitanja. Organizacije, finansiranja, prohodnosti u evropska takmičenja - objasnio je Danilović.

(S. M)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kocka

    28. mart 2013 | 11:56

    Jedino ovo moze da spasi Srpski,kao i ostali fudbal u regionu.

  • Hrvoje

    28. mart 2013 | 16:39

    To bi bila liga u kojoj nema Užica, Kragujevca, Subotice, OFK, Smedereva itd. odnosno nema Rijeke, Slavena, Osijeka, Istre, Cibalie, Zadra, nema Borca, Sarajeva, Zrinjskog, Čelika, Leotara, Slavije... Svi ovi klubovi bi odumrli.

  • IdemooBRE

    28. mart 2013 | 12:27

    Jedva cekam kao nekad luda gostovanjaaaaa, KAZNENA EKSPEDICIJA IS BACK

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA