Srpski bokser šampion Evrope!

Nenad Stanković osvojio šampionski pojas u IBF verziji, pobedivši nokautom Hamzu Vanderu iz Ugande

  • 12

Srpski bokser Nenad Stanković osvojio je  titulu prvaka Evrope u poluteškoj kategoriji u verziji Međunarodne bokserske federacje (IBF), pošto je savladao Hamzu Vanderu iz Ugande, koji nastupa pod švedskom zastavom.

Stanković je do pobede došao u četvrtoj rundi, kada je sudija prekinuo meč posle serije munjevitih udaraca srpskog boksera, zbog kojih je Vandera nekoliko puta bio u nokdaunu.

Stankoviću je ovo druga titula posle naslova prvaka sveta u kruzer kategoriji, koju je osvojio u Beogradu 2011. godine.

- Ova pobeda mi mnogo znači, ona predstavlja iskorak za mene i moju državu i zato je posvećujem Srbiji i predsedniku Nikoliću - rekao je Stanković Tanjugu.

Novi prvak Evrope u poluteškoj kategoriji ocenio je protivnika kao izuzetno brzog i eksplozivnog, ali je kao razlog svoje pobede istakao taktiku.

- Znao sam da se radi o brzom bokseru i zato sam ga pobedio upravo njegovim oružjem- rekao je Stanković, koji je u četvrtoj rundi protivniku "sasuo pravu artiljerijsku paljbu", nateravši sudiju da prekine meč.

On je najavio borbu za prvaka sveta u poluteškoj kategoriji protiv aktuelnog šampiona Abrahama Artura.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA