Američka košarkašica sa 1,5 miliona plaćenija od najboljih evropskih igrača! (VIDEO)

Ako vam nije jasno, Diana Taurazi zarađuje više od Dijamantidisa, Mekejleba, Batista... Od naših košarkaša više vrede samo Teodosić i Krstić?!

  • 1

Američka košarkašica Diana Taurazi najbolja je igračica na svetu, pa nije ni čudo što godišnje zarađuje više novca od pola najboljih igrača muške Evrolige.

Prema nezvaničnim, ali dobro provernim informacijama iz Rusije, Taurazijeva dobija neverovatnu platu od 1,5 miliona dolara godišnje od ruskog Jekaterinburga, kluba koji je pre nekoliko dana osvojio Evroligu upravo zahvaljujući njoj.

VIŠE PARA OD BOA MEKEJLEBA

Njena zarada na godišnjem nivou veća je od mnogih muških košarkaških zvezda koje igraju Evroligu poput Boa Mekejleba, Majka Batista, Dimitrisa Dijamantidisa, Erazema Lorbeka. A zanimljivo je da osim Nenada Krstića i Miloša Teodosića, nijedan drugi srpski reprezentativac Srbije nema veću platu od ove igračice.

Naravno, njena plata je potpuno nerealna za ženski sport, ali klub Jekaterinburg za koji igra je u vlasništvu ruskog mafijaša milijardera, koji ne žali novac da dovede najbolje svetske igračice. Osim toga, ako želite da osvajate titule, morate dovesti ovu devojku u svoj klub, a to košta.

Koliko je to preterivanje u plaćanju govori i podatak da Taurazijeva u WNBA ligi nema više od 100.000 dolara osnovnne plate na godišnjem nivou, a na to se kasnije dopunjuju bonusi.

IMA SVOJ PRIVATNI DŽET

Koliko je Diana Taurazi specifična i neverovatna govore i informacije da imaj svoj privatni avion, kao i osoblje koje je služi. Osim toga, ona na svakoj utakmici Evrolige plaća 1.000 dolara kazne, zato što namerno nosi šorc koji je duži od dozvoljenog.

Naime, Evroliga je propisala pravila da ženski šorcevi moraju da budu kraći od muških, ali Taurazijeva namerno nosi dugačke šorceve i bez problema plaća kaznu na svakom meču.

Njena karijara je neverovatna, pošto je osvojila sve na svetu. Bila je šampion NCAA lige sa Univerzitetom UCONN, osvojila je dva puta žensku NBA ligu sa Finiksom (2009,2011) i bila MVP finala. Bila je pet puta šampion Evrolige, sa Spartakom iz Moskve četiri puta i sa Jekaterinburgom jednom.  Ima tri zlatne olimpijske medalje, jednu svetsku zlatnu i jednu bronzanu.

Ime i prezime                                     godišnja zarada

Diana Taurazi                                     1,5 miliona dolara

Bo Mekejleb                                         1,2 miliona dolara

Romain Sato                                        1,1 miliona dolara

Čak Eidson                                           1,1 milion dolara

Henri Domerkant                               1 milion dolara

Rimantas Kaukenas                           1 milion dolara

(D. S)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Olja

    1. april 2013 | 23:40

    Neverovatno je porediti Dijanu Taurazi i njena primanja sa navedenim košarkašima. Ona je jedna od najboljih košarkašica ove decenije što bi se moglo meriti sa velikim imenim NBA košarke. Ako to posmatramo u tom kontekstu veoma je jasno da su žene i dalje mnogo manje plaćene nego muškarci. Drago mi je da je Dijana skrenula pažnju našim medijima jer u njima nema dovoljno prostora za ženski sport... u to ime Veliko Hvala!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA