SUPERLIGA: Užice videlo moćnu Zvezdu, "Parni valjak" pregazio Megu

Crvena zvezda ubedljivo pobedila Slobodu 97:66 u prvom kolu domaće Superlige * Partizan silan protiv ekipe iz Zemuna 95:64 * Radnički u Nišu pobedio Konstantina 90:73

  • 0

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana uspešno su startovali u domaćoj Superligi Srbije. "Večiti rivali" su u prvom kolu ovog takmičenja ubedljivo savladali svoje rivale Slobodu i Mega Vizuru. Zvezda je u Užicu trijumfovala 97:66, dok su "crno-beli" na svom parketu pobedili Mega Vizuru 95:64.

SLABO NA POČETKU

"Crveno- beli" su posle više od 10 godina gostovali u dvorani "Veliki park" i bili su u problemu prvo poluvreme, kada je domaća ekipa Slobode imala incijativu i prednost, koja je iznosila od šest do osam poena razlike (30:22). Ipak, Beograđani su uspeli da se probude krajem prvog dela igre, da stignu razliku i na pauzu odu sa tri poena viška (43:46).

Međutim, u nastavku meča videla se snaga "crveno-belih" i kvalitet koji su imali. Uz Radivojevića i Rakočevića, koji su vukli tim prvo puluvreme, probudili su se i ostali igrači, pre svih Elton Braun, koji je nanizao 10 poena za samo devet minuta igre, priključio se i Simonović i za tili čas Zvezda je stigla do plus 14 (55:69) u 30. minutu meča.

Beogradski tim je tako praktično prelomio meč jer se videlo da Užičani nemaju snage da pariraju fizički dominantnijoj ekipi, pa su izabranici Vlade Vukoičića mirno priveli utakmicu kraju. Početkom četvrte četvrtine usledila je silna serija Zvezde od 13-2, kojom su stekli ubedljivu prednost 57:82.

Najefikasniji u timu Zvezde bio je kapiten Igor Rakočević sa 20 poena, Boris Savović je postigao 16, a Vuk Radivojević 11 koševa. Kod ekipe Slobode, Obrenović je ubacio 17 poena, a Arnautović 15.

PARTIZAN SE MUČIO PRVO POLUVREME

Košarkaši Partizana demonstrirali su silu u premijernom meču Superlige Srbije pošto su "pregazili" Mega Vizuru 95:64. "Crno- beli" su ubedljivu prednost stekli u drugom poluvremenu nakon egal igre u prvih 20 minuta, gde je Mega imala i vođstvo u više navrata (30:36).

"Crno-beli" su igrali nekompletni, jer na meču nije nastupio kapiten Vladimir Lučić. Međutim, sve se promenilo u nastavku meča, kada je Partizan zaigrao ozbiljnije i treći period meča dobio sa ubedljivih 29:9, čime je praktično prelomio meč. Vizuri nije pomogao ni Novica Veličković, koji je ubacio samo četiri poena za 16 minuta na parketu.

Ipak, dominirao je mladi Vasilije Micić (18), koji je ubacio 22 poena "crno-belima" uz četiri asistencije. U ekipi Partizana Davis Bertans je ubacio 21 poen, Bogdan Bogdanović 18, a Dejan Musli 14.

(Telegraf.rs)

 

Superliga, 1. kolo:

Petak:

Vojvodina – Metalac 81:77

Subota:

Partizan – Mega Vizura 95:64

Sloboda – Crvena zvezda 66:97

Konstantin – Radnički Kg 73:90

TABELA: Crvena zvezda 1-0, Partizan 1-0, Radnički 1-0, Vojvodina 1-0, Konstantin 0-1, Sloboda 0-1, Mega Vizura 0-1, Metalac 0-1

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA