WTA MAJAMI: Serena šampion šesti put!

Amerikanka u finalu savladala Mariju Šarapovu u tri seta 4:6, 6:3, 6:0 i postala tek četvrta teniserka kojoj je pošlo za rukom da šest puta trijumfuje na nekom WTA turniru

  • 1

Američka teniserka Serena Vilijams savladala je Ruskinju Mariju Šarapovu u finalu Majamija 4;6, 6:3, 6:0, osvojivši šesti put prestižni turnir, a 48. titulu u karijeri. Ovo je ujedno bio i peti poraz Šarapove u finalima u Majamiju.

Ruskinja je dobro počela meč, dobila prvi set, vodila 3:2 u drugom, a onda pogubila sve preostale gemove do kraja, 10 zaredom.

Serena je brejk-lopte koristila stoprocentno, oduzevši sedam puta servis Šarapovoj. Amerikanka je u 14 mečeva protiv Šarapove slavila 12 puta, a sada je postala tek četvrta teniserka koja je neki turnir osvajala šest puta, posle Martine Navratilove, Štefi Graf i Kris Evert.

- Osećam se dobro danas. Tako je lepo pobediti šesti put. Nisam dobro poečela meč. U jednom trenutku zapitala sam se da li ću zaista dozvoliti da u finalu ne prižim sve što mogu. Ovo nije bio moj najbolji turnir, mislim da će se svi složiti sa tim. Ipak, ono što se računa je da nekako nađete način da dođete do vrha - izjavila je  Serena Vilijams posle pobede.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zmrki

    31. mart 2013 | 10:43

    ...Niko me ne moze ubediti da nije bila dopingovana.I to zestoko!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA