Kraj sezone za Bilapsa, ugrožena i karijera

"Ne, nema šanse da se povučem zbog ovoga. Vraćam se, videćete i verujte mi biću bolji nego ikad", hrabrio je Bilaps sebe i navijače Klipersa

  • 0

Bek Los Anđeles Klipersa Čonsi Bilaps pokidao je Ahilovu tetivu leve noge zbog čega će odsustvovati s parketa najmanje osam meseci.

Povreda je čak i teža nego što se u prvi mah činilo pa je petostrukom učesniku Ol star mečeva i MVP finala lige iz 2004. pod znakom pitanja i nastavak karijere.

Treći pik sa drafta 1997. moraće na operaciju čiji datum još nije određen ali on odbacuje mogućnost da će ga ova povreda zauvek odvojiti od košarke.

- Ne, nema šanse da se povučem zbog ovoga. Vraćam se, videćete i verujte mi biću bolji nego ikad – hrabrio je Bilaps navijače Klipersa.

Možda još više samog sebe jer sa 35 godina i takvom povredom teško je verovati da će, čak i ako ponovo zaigra, moći da prati ritam u jednom od najboljih timova lige.

Otkad je letos prešao iz Niksa, Bilaps je za Kliperse u proseku postizao 14,9 poena, a prosek karijere mu je 15,5. Pre Klipersa i Niksa igrao je za Nagetse, Pistonse, Minesotu i Toronto a karijeru je započeo u Boston Seltiksima.

Zgusnuti raspored u NBA, uzrokovan štrajkom s početka sezone, odneo je dakle još jednu žrtvu. Bilapsov slučaj treći je u dva dana na parketima najjače lige sveta. Noćas je kapiten Njujork Niksa Karmelo Entoni doživeo težu povredu prepone a dan ranije teško se povredio i italijanski reprezentativac Danilo Galinardi koji je polomio stopalo i čeka ga duža pauza.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA