NCAA: Najjezivija sportska povreda ikad! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Derbi poslednje faze američke studentske košarke pred fajnal for između Lujvila i Djuka obeležio je neverovatan lom noge na dva mesta beka Lujvila Kevina Vera. Lujvil dobio velikog konkurenta sa 85:63

  • 2

"Martovsko ludilo", završetak košarkaške sezone u američkoj studentskoj košarci, ove će godine ostati upamćeno po neverovatnoj povredi igrača Lujvila Kevina Vera (Kevin Ware). On je sa saigračima protiv Djuka, jednog od najboljih univerzitetskih timova, tražio prolaz na fajnal-for, ali će sada tražiti način kako da ovu utakmicu zaboravi.

Naime, u šestom minutu prvog poluvremena Ver je pokušao da blokira šut Djukovog igrača. Pokušao i pao na parket sa strašnom grimasom na licu. Noga mu je jednostavno pukla na dva mesta, a u dvorani je momentalno nastao muk.

- Kost mu je pocepala kožu i ispala više od deset centimetara napolje, a on je vikao: "Pobedite, pobedite" - rekao je Rik Pitino, trener pobednika i dodao:

- Neverovatna emocija! Nikada nisam ovako nešto doživeo. Godinu dana ćemu trebati da se vrati, a mi smo pobedili za njega. Na svakom tajm-autu smo pričali da vratimo Kevina kući. On je iz Atlante, a tamo smo i pošli.

Medicinsko osoblje munjevito je reagovalo, a scena u kojoj cele klupa, zajedno s Pitinom, trenerom Kardinalsa, plače ostaće zapamćena. Povreda je strašna, a podseća na onu kada je Eduardo da Silva, naturalizovani Hrvat, polomio nogu dok je nastupao za Arsenal.

Prekid utakmice je dugo trajao, a kada su konačno momci jednog i drugog tima ponovo dohvatili loptu do 32. minuta je bilo prilično izjednačeno. Tada Lujvil pravi seriju od 15:2 i sa 42:42 odlazi 57:44, čime rešava pitanje pobednika. Konačno, posle 40 minuta bilo je 85:63 za Lujvil. Kod pobednika najefikasniji su bili Ras Smit (23 poena), Pejton Siva (16) i Đorđi Dieng (14), dok je u poraženom timu legendarnog trenera Majka Kšiševskog na visini zadatka bio samo Mejson Plamli (17), dok su razočarala dvojica najiskusnijih seniora - Set Kari sa 12 i Rajan Keli sa 7 poena.

Kardinalsi su poslednji putnici na Fajnal-for NCAA, koji se igra u Atlanti od 4. do 6. aprila. U polufinalu Lujvil igra protiv Vičita stejta, dok će drugog finalistu odlučiti duel Mičigena i Sirakjuza.

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA