Englezi šire gol za 3,5 metara! (FOTO)

Posle završenih regularnih 90 minuta, odlazak u produžetke doneće mnogo drugačiju sliku na terenu, pošto će golovi prvo biti povećani za jednu polovinu, a do kraja možda dosegnu i duplu veličinu

  • 1

Englezi su izmislili fudbal, a sada mogu i da radikalno menjaju pravila!

Prvo se igrao "zlatni gol", koji je ukinut baš zbog svoje dosadnosti, a posle toga, uveden je takozvani "srebrni gol", koji je doneo malo više uzbuđenja.

Međutim, ako se svi ugledaju na Engleze, u produžecima ćemo od sledeće sezone imati nebrojano golova.

Ostrvljani su došli do revolucionarne ideje da u njihovom Liga Kupu od sledeće sezone više ne bude dosade. Posle 90 minuta i poslednjeg sudijskog zvižduka, usled odlaska u produžetke, golovi će biti povećani za 50 odsto, tj. za jednu polovinu.

Međutim, ni to nije sve! Ako posle prvog produžetke ne bude viđen nijedan gol, u drugi produžetak će se ući sa dodatnih još 50 odsto, odnosno gol će biti duplo veći od onog koji je bio postavljen na početku meča.

Portparol Fudbalskog saveza Engleske (FA) apsolutno je oduševljen ovim ostvarenjem revolucionarne ideje.

- Mi osećamo da je ovo zaista uzbudljiva inovacija, i oduševljeni smo što ćemo ovo moći da sprovedemo već sledeće sezone - rekao je Dejvid Boldvin.

Međutim, iako su čelnici dali zeleno svetlo za ovakav poduhvat, ako je sudeći po reakcijama prvog koji je isprobao, golmani neće biti toliko oduševljeni.

Čuvar mreže Bredforda Met Djuk se najviše puta u prošloj sezoni suočavao sa produžecima, pa je prvi dobio šansu da isproba duplu veličinu gola. Nije bio baš srećnog lica...

- Ovo je još jedno promenjeno pravilo koje otežava život golmanima. Prvo su nam zabranili da hvatamo povratne lopte rukama, i naterali nas da moramo da koristimo noge, a onda su i fudbalske lopte postale mnogo lakše što otežava praćenje njihove putanje prilikom šuta - rekao je Djuk.

Pogledajte i eksluzivni video na sajtu britanskog Sana, na kojem je nekoliko sati posle puštanja vesti objavljeno da se ipak samo radi o prvoaprilskoj šali.

Englezima se mora spustiti kapa, kada se uzme u obzir da su se pošteno potrudili da naprave fotografije i video sa sve realnim golom...

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA