KOKEZA: Milivojeviću bi bolje bilo da igra fudbal!

- Ubuduće ćemo pokretati disciplinske postupke protiv igrača koji u javnosti komentarišu ugovore i slične stvari - rekao je potpredsednik Crvene zvezde, i dodao da je klub već stupio u kontakt sa menadžerima igrača sa kojima će obaviti razgovore o mogućnosti promene ugovora

  • 2

Potpredsednik Crvene zvezde Slaviša Kokeza rekao je da će klub u budućnosti pokretati disciplinske postupke protiv igrača koji, poput Luke Milivojevića, budu komentarisali stvari koje nemaju veze sa igrom i terenom.

Milivojević je nedavno reagovao na izjavu sportskog direktora Zorana Stojadinovića, koji je njegov ugovor naveo kao štetan za klub.

Mladi reprezentativac je tom prilikom objasnio kako je u Zvezdu došao pre godinu i po dana, iako je njena ponuda bila slabija od inostranih, i podsetio da mu, kao i drugima, kasne zarade.

- Ubuduće ćemo pokretati disciplinske postupke protiv igrača koji u javnosti komentarišu ugovore i slične stvari. Pre svega mislim na Milivojevića, pošto je njegovo da igra fudbal. Niko nije rekao da je on kao igrač štetan za Zvezdu i ne znam što je ušao u polemiku - kazao je Kokeza na konferenciji za novinare na "Marakani".

On je naveo da su za Zvezdu veliki problem štetni ugovori u kojima menadžeri i igrači dobijaju velike procente od buduće prodaje u neki drugi klub.

- Od naših igrača korisne ugovore za klub imaju Boban Bajkovića (100 odsto u vlasništvu Zvezde), Stefan Čikić (100 odsto), Milan Jovanović (85), Filip Kasalica (80), Aleksandar Kirovski (100), Stefan Mihajlović (100), Vukan Savićević (100), Uroš Spajić (90), Filip Stojković (90), Nikola Petković (100) i Abiola Dauda (100) - naveo je potpredsednik "crveno-belih".

Potpredsednik Zvezde kazao je da je klub već stupio u kontakt sa menadžerima igrača i da će sledeće nedelje obaviti razgovore o mogućnosti promene ugovora.

Kao primere spremnosti na kompromisna rešenja Kokeza je naveo finansijera beogradskog Rada Ranka Stojića i Jagodine na čelu sa predsednikom Goranom Milanovićem.

- Postoje tri-četiri agencije ili menadžera oko kojih se ''vrti'' većina stvari. Postoje ozbiljne sumnje oko toga kako su pojedini ljudi došli do procenata u ugovorima nekih igrača i to ćemo ispitati - naveo je Kokeza.

On je istakao da klub neće dovoditi igrače od kojih u budućnosti nema koristi, i dodao da postoji ideja o formiranju tri kategorije fudbalera u zavisnosti od godišnjih primanja - od 60.000, 90.000 i 120.000 evra.

- Postoje neki igrači kojima na kraju sezone ističe ugovor, pre svih Kadu i Nikola Mikić. Sportski direktor će ove nedelje da obavi razgovore sa njima i onda ćemo se izjasniti o produžetku saradnje - zaključio je Kokeza.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aleksandar

    1. april 2013 | 23:22

    Kokeza ostavite postene momke. Kako vas nije sramota kaljate ugled nase Zvezde. Nije se Milivojevic dogovarao i ptpzovite lopove

  • Pedja

    1. april 2013 | 19:13

    Kokeeeezzzzaaa uuujjjjaaaaa-pozdrav iz jedne juznoamericke drzave!pozdravi teta vesnu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA