Španci tuže Kanal + zbog uvrede?

RFET zahteva da se video snimak odmah povuče, i da se logo teniske federacije više ne zloupotrebljava

  • 0

Španska teniska federacija (RFET) planira da tuži francusku TV stanicu "Kanal plus" zbog uvredljivog video skeča u kojem je Rafael Nadal prikazan kao "doping zvezda".

Ovaj animirani film prikazuje Nadala kako urinira u rezervoar svog automobila, a onda pali motore i vozi punom brzinom, dok ga juri policija.

"Španski sportisti ne pobeđuju slučajno" - piše na ekranu, a prikazan je i logo teniske, biciklističke i fudbalske federacije Španije.

„Planiramo da tužimo Kanal plus zbog zlonamernog objavljivanja ovog filma, koji sadrži neprihvatljive i štetne insinuacije, uz korišćenje nacionalnih sportskih amblema Španije" - kaže se u saopštenju RFET.

RFET zahteva da se video snimak odmah povuče, i da se logo teniske federacije više ne zloupotrebljava.

Snimak "dopingovanog Nadala" najnoviji je francuski napad na španski sport, optužen da niže uspehe zahvaljujući dopingu. Čuveni francuski teniser Janik Noa javno je u novembru prozvao španske sportiste i optužio ih da konzumiraju "čarobni napitak".

Da tu možda ipak ima nečega govori presuda kojom je španski biciklista Alberto Kontador suspendovan na dve godine zbog korišćenja klembuterola a u njegovu odbranu stao je upravo Rafael Nadal.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA