AUSTRIJA RASPRODATA: Stižu "orlovi", vicešampioni Evrope!

Hala u Gracu rasprodata još u petak, a Austrijanci se nadaju novoj pobedi protiv Srbije

  • 0

Austrijska rukometna reprezentacija najavljuje da će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Srbije ponovo ići "do svojih limita" i da namerava da osvoji bodove.

Gradska dvorana u Gracu, koja prima 3.671 gledaoca, rasprodata je još od petka, tako da austrijski rukometaši očekuju podršku sa tribina, koja bi trebalo da im omogući novi uspeh protiv Srbije kao što je to bio slučaj na Evropskom prvenstvu 2010. na domaćem terenu.

Selektor austrijske reprezentacije Patrekur Johaneson optimistički gleda na sutrašnji susret.

- Ako budemo išli do naših limita, verovali u sebe i držali se dogovorene taktike, pobeda protiv favorita je moguća - rekao je on.

Austrija mora da igra na pobedu kako bi se kvalifikovala za Evropsko prvenstvo u januaru iduće godine u Danskoj, jer samo prve dve ekipe prolaze na šampionat, kao i najbolja trećeplasirana ekipa iz sedam kvalifikacionih grupa.

Prema rečima Johanesona, igrači su željni susreta protiv Srbije, a on je svojim rukometašima preko interneta još pre nekoliko nedelja prosledio video-snimke srpskih rukometaša kako bi se upoznali sa protivnikom.

Interesovanje publike u Austriji je ogromno, tako da su karte za utakmicu prosto razgrabljene.

- Nikada do sada dvorana nije bila rasprodata toliko dana unapred - zadovoljno je konstatovao generalni sekretar Rukometnog saveza Austrije Martin Hauslajtner.

Ne očekuje se da će selekcija Srbije imati podršku sa tribina, jer je većina karata prodata preko akcija austrijskih klubova, a svega 30 je prodato preko Rukometnog saveza Srbije.

Utakmica između Austrije i Srbije igra se sutra u Gracu od 20.15 sati, a dva protivnika ponovo se sastaju u nedelju u Zrenjaninu.

U kvalifikacionoj grupi 7 Srbija je prvoplasirana sa četiri boda ispred Rusije i Austrije sa po dva i Bosne i Hercegovine, koja je bez bodova.

TABELA GRUPE 7: Srbija 4, Rusija 2, Austrija 2, Bosna i Hercegovina 0.

Preostali mečevi:

Austrija-Srbija (3. 4), BiH-Rusija (4. 4),

Rusija-BiH (7. 4), Srbija-Austrija (7. 4),

Rusija-Srbija (12. 6), BiH-Austrija (13. 6),

Srbija-BiH (15. ili 16. 6), Austrija-Rusija (16. 6)

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA