ČARLSTON: Jelena posle maratonskog meča u drugom kolu!

Srpska teniserka posle skoro tri sata velike borbe savladala Amerikanku Melani Odin sa 6:4, 5:7, 6:4

  • 0

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Čarlstonu pobedom nad  Amerikankom Melanom Odin 6:4, 5:7, 6:4 posle dva sata i 56 minuta igre. Po običaju, Jelena je propustila neke šanse da meč reši znatno ranije, pa je odigrala pravi maraton, ali na kraju je uspela da pobedi.

U razmaku od samo nekoliko sati Jankovićeva bi trebalo da nastupi i u prvom kolu ženskog dubla zajedno sa Nemicom srpskog porekla Andreom Petković, protiv Čehinje Lusi Šafarove i Francuskinje srpskog porekla Kristine Mladenović. Pitanje je koliko će imati snage za taj meč posle ovako iscrpljujućeg duela u singlu.

Jelena je odlično počela meč protiv Odin, brejkom, povela sa 2:0, ali Amerikanka je brzo uzvratila i stigla do poravnanja. Srpkinja u pravom trenutku, u devetom gemu, stiže do novog brejka, što joj je omogućilo da servira za prvi set. Jelena je tu priliku iskoristila i sa 6:4 došla na pola puta do pobede.

Drugi set doneo je bolje izdanje Odin, koja je povela 3:0. Meč je dalje išao "normalnim" tokom do 5:3, a onda Jelena pomalo i neočekivano stiže do brejka, u velikoj meri zahvaljujući greškama Amerikanke. Jelena je iskoristila svoj servis za izjednačenje na 5:5, povela sa 30:0 u narednom gemu i baš kad se činilo da bi mogla da prelomi meč, sa nekoliko uzastopnih grešaka prosto poklonila gem rivalki.

Propuštena šansa skupo je koštala Jankovićevu, koja je u narednom gemu spasila četiri brejk lopte, ali ne i petu, usput propustivši nekoliko šansi da izbori taj-brejk, tako da je Odin rezltatom 7:5 došla do 1:1 u setovima.

Odlučujući set počeo je uspešnim servis gemom za Melani Odin, ali Jelena zatim osvaja četiri naredna uz dva brejka i dolazi nadomak pobede, da bi opet zakomplikovala stvari gubitkom servisa. Jankovićeva, međutim, ponovo pravi brejk i dolazi u poziciju da servira za meč, međutim, propušta šansu. Odin je smanjila na 5:4, ali Jankovićeva posle izvesnih poteškoća koristi svoj servis i posle velike borbe stiže do pobede.

Jelena će u narednom kolu igrati protiv kvalifikantkinje, Francuskinje Karolin Garsije, koja je savladala Šenel Skiperz iz Južne Afrike 7:6, 6:4, napravivši prilično iznenađenje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA