NOVAK: Osvajanje Dejvis kupa pomoglo mi je da postanem broj 1!

Najbolji svetski teniser ocenio da mu je trijumf sa reprezentacijom Srbije bio jedan od prelomnih momenata u karijeri posle čega je zabeležio 40 pobeda zaredom i prevazišao mentalne barijere koje su ga ranije kočile

  • 0

Reprezentativci Srbije u Dejvis kupu, Novak Đoković, Viktor Troicki, Nenad Zimonjić, Filip Krajinovič, Ilija Bozoljac, kao i selektor Bogdan Obradović odgovarali su na pitanja novinara u utorka, tri dana pre početka četvrtfinala prestižnog takmičenja u kojem u Bojsiju igraju protiv selekcije SAD.

- Ovo je timsko takmičenje i presudan je zajednički trud. Čak i ako dobijem oba meča u singlu to ne mora da bude dovoljno da pobedimo ukupno. Dakle, trebaju nam tri poena. Zato smo ovde, srećni smo što smo opet u četvrtfinalu. Naravno, Amerikanci su najuspešnija nacija u u ovom takmičenju i imaju puno sjajnih igrača. Sem Kveri i Džon Izner su lideri ove ekipe, a braća Brajan su najbolji dubl svih vremena. Nadam se da će i neki Srbi doći da nas bodre, ako mogu da nađu vreme za to. Čikago ima srpsku zajednici od 300 ili 400 hiljada ljudi. To  nije tako daleko  - rekao je Novak Đoković.

- Iskustvo koje smo stekli igrajući zajedno godinama pomaže nam u mečevima kao što je ovaj, koji zahtevaju mnogo timske energije i napora da bi se savladao jak rival poput SAD. Osvojili smo Dejvis kup 2010. i znamo kako to izgleda. To je bilo jedno od naših najlepših iskustava kao tenisera. Osvojio sam Vimbldon, uspeo da postanem broj 1 na svetu, ali deliti ovako značajan trofej sa saigračima i celom zemljom, mislim da je neuporedivo sa bilo čim drugim - ocenio je Novak.

- Trijumf u Dejvis kupu ulio mi je puno samopouzdanja i bio je jedan od glavnih razloga da dođem do vrha. Posle toga nanizao sam 40 pobeda zaredom. Bio sam dugo vrlo konstantan, ali nisam dovoljno verovao da mogu da mogu da okončam dominaciju Federera i Nadala. Kada sam napravio mentalnu promenu, popravio neke stvari, prevazišao sam to - rekao je najbolji svetski teniser.

Upitan da li će ponovo brijati glave ako osvoje Dejvis kup Nole je odgovorio da neće, na šta se nadovezao selektor Obradović idejom da snime muzički spot.

- Harlem šejk. Ramislićemo o tome - konstatovao je Đoković.

Amerikance je interesovalo šta Nenad Zimonjić misli o braći Brajan i kako to izgleda 18 godina od prvog nastupa ponovo igrati u Dejvis kupu.

- Pa braća Brajan igraju zajedno takoreći od rođenja, pa ih to čini teškim protivnicima. Igrao sam mnogo puta protiv njih sa različitim partnerima. Očigledno su favoriti, ali mi u meč idemo s verom u pobedu. Igranje u Dejvis kupu bio je dug put za mene. Imao sam sreću da igram dugo i iskusim kako je biti na dnu, da nastupam sa tri generacije tenisera i da dođem do trenutka kada nas gleda domaća publika od 20.000 ljudi, porodica i prijatelji. To je bilo sjajno - ocenio je Zimonjić.

Sa druge strane Amerikanci su odali priznanje Novaku kao najboljem svetskom igraču, ali, naravno, veruju da mogu da ga iznenede.

- On je najbolji teniser na svetu u poslednjih nekoliko godina. Ima veliko samopouzdanje i nema neku slabost kao igrač. Svestran je. Ali i Kveri i ja pobeđivali smo ga ranije i idemo na teren sa nadom da možemo da to ponovimo. Svakako moramo da igramo veoma dobro da bismo imali ikakvu šansu - smatra Džon Izner.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA