VREĐANJE BEZ SANKCIJA: Nema prekida utakmica do naredne sezone!

Iako je dan ranije doneta drugačija odluka, Košarkaška lige Srbije posle duže diskusije zaključila da se prekid utakmica usled vređanja sa tribina odloži za start sledeće sezone, jer je potrebno još vremena da se obezbede svi uslovi koji će doneti konsenzus u vezi s ovim pitanjem

  • 0

Predsedništvo Udruženja klubova Košarkaške lige Srbije je na sednici u Kući košarke donelo odluku o pravilu da se utakmice prekidaju ukoliko navijači budu vređali nekog od aktera susreta.

Ova odluka prvobitno je doneta u utorak, ali je posle dopisa Partizana hitno sazvana nova sednica, na kojoj je odluka preispitana i posle duže diskusije zaključeno je da se sve odloži za start sledeće sezone, jer je potrebno još vremena da se obezbede svi uslovi koji će doneti konsenzus u vezi s ovim pitanjem.

U saopštenju je rečeno da će se prekinuti svaka utakmica na kojoj navijači budu vređali nekog od aktera susreta.

"U slučaju ličnog vređanja od strane publike, u zvaničnom toku utakmice, prvi sudija je dužan da prekine utakmicu i da prvo upozorenje uputi zvanični spiker, zatim drugo službeni predstavnik kluba, a u slučaju nastavka vređanja treće kapiten kluba čiji navijači vređaju", navedeno je u tom saopštenju, koje je kasnije povučeno.

Prema planu, ukoliko se nakon trominutne pauze nastavi vređanje a upozorenja ne pomognu, policija će isprazniti deo gledališta.

"Ako to nije moguće, utakmica se prekida i bez publike nastavlja u naredna 24 sata. Iskreno se nadamo da će svi ljubitelji košarke, navijači, klubovi, mediji podržati ovu inicijativu i time doprineti da svi zajedno uživamo u utakmicama," poručeno je u utorak iz KLS, ali ta odluka ipak nije stupila na snagu.

Večeras je na programu drugo kolo Superlige Srbije, a sastaju se Crvena zvezda - Partizan (21), Metalac - Radnički Kragujevac (19.30), Mega Vizura - Konstantin (18) i Vojvodina-Sloboda (20).

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA