INTERVJU MIROSLAV BOGIĆEVIĆ: U Partizanu vlada haos!

Poznati biznismen u razgovoru za Telegraf potvrdio predsedničku kandidaturu: "Možda ću vratiti Stanojevića i Krstajića u klub"

  • 2

Biće vatre na skupštini Partizana zakazanoj za 20. februar!

Predsednik FK Partizan Dragan Đurić tada će dobiti protivkandidata na izborima za prvog čoveka kluba. Uspešni srpski biznismen Miroslav Bogićević, vlasnik "Farmakoma" iz Šapca, u ekskluzivnom razgovoru za Telegraf.rs. potvrđuje da će stati na crtu Đuriću na izbornoj skupštini.

- Jedna grupa ljudi iz kluba ubedila me je da bih morao da se kandidujem. Prvo je potrebno da se na skupštini zakazanoj za 20. februar pokrene pitanje poverenja aktuelnom rukovodstvu. Za to su potrebni glasovi 22 člana skupštine, ali verujem da tu neće biti problema - kaže Bogićević za Telegraf.rs.

Koji su to ljudi?

- Ne bih da otkrivam imena i da ih kompromitujem, ali u pitanju su neki članovi skupštine i neki bivši fudbaleri. Sve je ovo trebalo da bude tajna još neko vreme, ali sada kada je procurelo, neću ništa da skrivam.

Koji su vam motivi da se kandidujete za predsednika Partizana i kako vidite funkcionisanje kluba?

- Budući da još nisam zvaničan kandidat, ne mogu da govorim o konkretnom programu. Moramo da stavimo sve argumente na sto. I one zašto bi trebalo da postanem predsednik Partizana i one zašto ne bi. U Partizanu trenutno ne cvetaju ruže i ne možemo da dozvolimo da se takva situacija održi. Ambijent u klubu je loš posle nekih događanja i hteli da priznate ili ne, sve to utiče na ekipu i rezultate. Moraju da se upostave neka nova pravila - i zakonska i moralna. Ovakav ambijent i svađe u klubu koče napredak Partizana. Nijedan kolektiv, pa ni sportski, ne može da funkcioniše u takvom okruženju.

Kada pričate o lošem ambijentu, koliko ste zaista upoznati sa situacijom u klubu?

- Vrlo dobro sam upoznat. Dugo godina sam u Partizanu, moja kompanija je jedan od klupskih sponzora i znam kako klub funkcioniše. Nemam nikakve poslednje namere, jedino želim da Partizan izađe iz ovog kanala. Ja sam i generalni sponzor rukometnog kluba Partizan, dugo godinama sam u sponzorskom pulu košarkaškog kluba, tako da ne bi trebalo da dovodite u pitanje moju ljubav prema Partizanu. Onaj ko sponzoriše neprofitabilne klubove kao što je rukometni svakako nema neke skrivene i pokvarene planove. Imam firme u devet gradova širom Srbije i one su u tim gradovima ili najbolje ili, nažalost, jedine. U svakom od njih sponzorišem neki od sportskih kolektiva.

Sponzorišete li fudbalske superligaše i da li je moguć sukob interesa?

- Nisu u pitanju takvi klubovi. Sponzorišem FK Mačvu, somborski Radnički, košarkaški klub u Medveđi... Za mene je nezamislivo da Partizan danas nema generalnog sponzora. Upravo ta činjenica je bila inicijalna kapisla za moje razmišljanje o predsedničkoj kandidaturi. Mogu Partizanu da obezbedim jakog sponzora. Loše bih se osećao ako makar to ne bi uspeo da uradim za Partizan.

Poznajete li Đurića i šta mislite o njemu?

- Naravno da poznajem gospodina Đurića, u korektnim smo odnosima. Nadam da će tako i ostati. Nema potrebe za neku zlu krv, jer je ovo vreme demokratije i nije dobro da na bilo kojim izborima imate jednog kandidata. Neka se pored mene i Đurića pojavi još koji kandidat, tada će članovi Skupštine imati veći izbor.

Nije tajna da je veliki broj navijača Partizana bio protiv smene Mladena Krstajića i Aleksandra Stanojevića. Da li ćete vratiti njih dvojicu u klub?

- Ne mogu da odgovorim na to pitanje, jer još nismo stigli do te tačke. Razmišljao bih o tim stvarima, kada bi eventualno pobedio na izborima. Stanojević je radio fantastično. U pitanju je jedan od najvećih potencijala srpskog sporta uopšte. Ali, znate da nije lako sada pričati o njegovom povratku, jer postoje neki sadašnji ugovori koji moraju da se poštuju.

(Aleksandar Gligorić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko

    11. maj 2012 | 15:54

    Jos jedan koji bi da dopuni svoje dzepove sa parama od FK Partizan. Jedno pitanje za sve u ovoj lopovskoj drzavi: -da li je moguce da predsednik FK Partizan bude covek koji voli ovaj klub i koji je bivsi sportista ovog kluba, ili to "mora" da bude neka lopina ?!

  • neko ko zna

    22. februar 2012 | 20:16

    ...poceo si da smaras po medijima ko zvezdasi o '91

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA