PARTIZAN SE KOCKA: Dva boda ostala u Užicu!

U poslednjoj utakmici 21. kola Jelen Superlige u Užicu Sloboda i Partizan odigrali bez golova, "crno-beli" nadmoćni ali neefikasni * Prednost šampiona nad Crvenom zvezdom "samo" sedam bodova

  • 2

Partizan je u nedelju u Kuli ispustio prve bodove ovog proleća, a to mu se ponovilo i u Užicu protiv Slobode u poslednjem meču 21. kola Jelen Superlige, pa je prednost u odnosu na Crvenu zvezdu spala na sedam bodova. Užičani su poslednja četiri meča protiv "crno-belih" poraženi samo jednom i čini se da nikako "ne leže" srpskom šampionu.

Sloboda je i ove sezone veoma dobra, a prošle, na otvaranju stadiona, pobedila je Partizan, ali su u Humskoj Užičani poraženi čak sa 5:0.

Ukupan skor između Užičana i Beograđana u elitnom rangu takmičenja je 1-2-5 (6:23), dok je na "Begluku" taj odnos snaga 1-1-2 (4:8).

Partizan je očekivano bio bolji rival, ali dominaciju u igri nije uspeo da materijalizuje. Odlične šanse propustili su Mitrović, u nekoliko navrata, Šćepović, Kojić. Igrač utakmice nesumnjivo je bio golman Slobode Ranković.

I Užičani su imali nekoliko odličnih šansi za kojima mogu da žale, pre svega Pejovićevu u 72. minutu, ali svakako su zadovoljniji od šampiona osvojenim bodom.

SLOBODA - PARTIZAN 0:0

SLOBODA: Ranković, Lovrić, Vasilić, Knežević, Pilipović, Purić, Pejović, Gojković, Purić, Tijago, Ranđelović (od 90. Daronov).

PARTIZAN: Stojković, Miljković, Ostojić, Ivanov, Stanković, Smiljanić, Brašanac, Ilić (od 64. Kojić), Luka (od 69. Eliomar), Šćepović (od 77. Ninković), Mitrović.

Sudija: Vlado Glođović

Stadion: "Begluk"

Gledalaca: 5.000

TOK MEČA:

95. minut - Šut Pejovića preko gola sa ivice kaznenog prostora.

93. minut - Solidan pokušaj Eliomara iz Slobodnog udarca, lopta odlazi preko gola.

81. minut - Nova odlična prilika Partizana, posle akcije Eliomara i Ninkovića, u prilici su bili Mitrović i Kojić, čiji je šut na kraju izblokirao Vasilić.

72. minut - Stopostotna šansa za slobodu, Pejović sam izbija pred Stojkovića koji sjano interveniše.

65. minut -  ponovo odlična prilika Mitrovića, na upošljavanje Kojića, "lažnjak" i šut sa 10 metara, Ranković u padu brani nogom.

58. minut - Posle prodora i idealne asistencije Luke, Mitrović promašuje ceo gol sa nekih šest metara.

52. minut - Odlična šansa Šćepovića koji je posle proigravanja Mitrovića šutirao iz prve sa 10 metara, ali je lopta otišla tik kraj stative.

50. minut - Opasan napad Slobode, šut Pilipovića sa 15-16 metara, lopta odlazi pored gola.

47-48. minut -Pritisak "crno-belih", Mitrović je prodro po desnoj strani, pokušao da uposli Šćepovića, ali lopta je završila u korneru, posle kojeg Mitrović pokušava glavom, ali Ranković brani.

31. - 45. minut - U ovom, kao i u prethodnom celom toku meča, nije se dogodilo mnogo. Sem dve prilike "crno-belih", utakmica je vrlo dosadna i uglavnom se igra između dva šesnaesterca, pa publika nema mnogo šta da vidi.

30. minut - Najbolja prilia do sada. Šćepović je poveo loptu na dvadesetak metara, dodao do Mitrovića koji mu je vratio "na penal", ovaj prosledio do Brašanca koji je bio sam na 7-8 metara, pokušao je da plasira loptu, ali se Ranković istakao sjajnom paradom.

21. minut - Greške Vladimira Stojkovića i sudije Glođovića (u istom napadu) su zamalo koštale Partizan gola. Stojković je istrčao na jedan centaršut koji je išao daleko na "drugu" stativu, lopta mu je iskliznula u duelu sa Ranđelovićem, koji mu je loptu iz ruku izbio svojom rukom.

Užičani su pokušali lob udarcem da dođu do gola, međutim, loptu je u korner izbacio staloženi Ivanov.

10. - 20. minut - Aleksandar Mitrović je sjajno probao posle jedne polukontre "crno-belih", ali pošto se namestio na desnu nogu, sa ivice šesnesterca je probao "kiflom" da pogodi suprotan ugao, ali je bio zamalo neprecizan.

1. - 10. minut - Prvu šansu na meču ima Partizan, u sedmom minutu Brašanac prolazi po levoj strani, ali zgusnuta odbrana Užičana izbacuje loptu u korner.

Tabela: Partizan 51, Crvena zvezda 44, Vojvodina 41, Jagodina 36,  Rad 31(-1), Sloboda 30, Radnički Niš 30, OFK Beograd 28, Javor 27, Spartak 27(-1), Novi Pazar 23, BSK 22, Hajduk 20, Donji Srem 20, Radnički 1923 19, Smederevo 9.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ralexic

    4. april 2013 | 18:23

    NEMA TITULE ALI NEMA NI HAPSENJE DJURE .SVE IMA CENU.AKO PUKNE PARTIZAN U SLEDECEM KOLU ONDA JE REALIZACIJA DRZAVNOG PROJEKTA U TOKU.VERMEZOVICU IDI DOK TE NISU NAVIJACI RASTRGLI.SRAM DA TE BUDE.

  • krole

    4. april 2013 | 19:44

    sta se kocka? to je sve prodavanje bodova i vratice im uzicani kad im stvarno bude trebalo za titulu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA