HAOS U HRVATSKOJ: Košarkaši se preko Skajpa dogovaraju o priprememama

Većina najboljih igrača će verovatno odbiti poziv u reprezentaciju. Pripreme će početi tek 1. avgusta. "Radi se o ozbiljnoj stvari i nas u Sloveniji čeka je**n posao", rekao je kapiten reprezentacije Roko Ukić

  • 0

Srbija, čim nacionalni košarkaški tim loše odigra na nekom velikom takmičenju i zabeleži relativno loš rezultat, odmah sipa loše komentare o srpskim košarkašima i (ne)postojećoj hemiji u timu.

Šta bi onda trebalo reći za Hrvate?!

Najveći problem koji razara komšijsku reprezentaciju je taj što će većina igrača, koji bi trebalo da budu nosioci igre na predstojećem Evropskom prvenstvu u Sloveniji, odbiti poziv u nacionalni tim!

Naime, selektor Jasmin Repeša zamolio je Nikšu Prkačina da preko "Skajpa" obavi konferencijski razgovar sa potencijalnim kandidatima za nacionalni tim, a oni su se među sobom dogovorili kada će doći na pripreme, ako Savez to prihvati.

Prvi predlozi su bili da pripreme za Eurobasket počnu 15. jula,ali igrači su rekli da se neće javiti stručnom štabu pre 1. avgusta, što je čak 16 dana kasnije?!

Kako sada stvari stoje, poziv u nacionalnu selekciju sigurno će odbiti iskusni Zoran Planinić (trebalo bi da se sa porodicom preseli u Ameriku/NBA), a vrlo blizu takve odluke je i Marko Tomas. Neizvestan je i nastup Amerikanca sa hrvatskim pasošem Dontea Drejpera, sada člana madridskog Reala, a on nije prisustvovao ni "Skajp konferenciji" jer se pričao samo hrvatski.

Kapiten reprezentacije Roko Ukić je veoma nezadovoljan celokupnom situacijom oko reprezentacije.

- Čim smo okončali kvalifikacije, rekao sam da projekat Eurobasketa treba početi odmah, isti dan, da mora trajati godinu dana i da u njega svi, baš svi, moramo uneti više energije nego što je to bio slučaj u istoriji . Radi se o ozbiljnoj stvari i nas u Sloveniji čeka "je... posao" -

Ukoliko se ovakav raskol u nacionalnom timu nastavi, moguće je da do Evropskog prvenstva u Sloveniji Hrvatska ostane i bez selektora Jasmina Repeše.

Eurobasket se igra od 4. do 22. septembra, a Hrvatska se nalazi u C grupi sa braniocem titule Španijom, domaćinom Slovenijom, Gruzijom, Poljskom i Češkom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA