Rat južnoameričkih navijača za najveću šetalicu u istoriji! (FOTO) (VIDEO)

Navijači Nasionala i Miljonariosa prekrili stadion platnom, a nešto veću kvadraturu su ostvarile pristalice urugvajskog giganta

  • 0

Neplanirano, ali noć između četvrtka i petka ispala je takmičarska u Južnoj Americi i što se tiče navijača.

Pristalice urugvajskog Nasionala i kolumbijskog Miljonariosa predstavili su neviđeno velike zastave na stadionu, a Urugvajci su bili izdašniji na platnu za 2.000 kvadratnih metara.

Navijači čuvenog Nasionala iz Montevidea ponosni su vlasnici svetskog rekorda u najvećem platnu na fudbalskoj utakmici popularno nazvanoj šetalica. Na meču Kopa Libertadores protiv meksičke Toluke razvili su zastavu 600 metara dugu i 54 metra široku duž celog stadiona. To znači da su platnom prekrili čak 32,400 kvadratnih metara tribina.

Ideja je kod pristalica jednog od dva najveća urugvajska kluba stvorena 2006. godine, ali je na premijeru čekala punih sedam godina. Pravila se 18 meseci, a u njenoj proizvodnji učestvovalo je čak 5.000 navijača.

Da su Južnoamerikanci u elementu, pokazao je i drugi meč tamošnje Lige šampiona. Navijači kolumbijskog Miljonariosa, za koji navija Radamel Falkao, takođe su duž većeg dela stadiona razvili ogromnu šetalicu u bojama kluba i to na meču sa brazilskim Korintijansom.

Ipak, njihova šetalica, dimenzija 700 puta 40 metara, bila je nešto manja od one iz Urugvaja.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA