ZVEZDA: Bojić kažnjava proizvoljno, delegat nije smeo da vidi pljuvanje i štipanje sudije!

"Crveno-beli" osuđuju odluke direktora Agroživ Superlige Srbije Predraga Bojića i postavljaju pitanje njegovog kredibiliteta

  • 4

Košarkaški klub Crvena zvezda objavio je na svom sajtu saopštenje u kojem oštro osuđuje odluke direktora Agroživ Superlige Srbije Predraga Bojića zbog dešavanja na derbiju sa Partizanom.

Na Malom Kalemegdanu tvrde da Bojić ima dvostruke aršine i dovode u pitanje njegov kredibilitet za obavljanje funkcije na kojoj se nalazi, a na meti kritika našao se i delegat utakmice Zoran Dimitrijević.

Saopštenje "crveno-belih" prenosimo u celosti:

"Crvena zvezda Telekom kažnjena je zbog incidenata na utakmici drugog kola Agroživ Superlige Srbije protiv ekipe Partizan mt:s. 'Crveno-beli' su sankcionisani igranjem utakmice trećeg kola protiv Konstantina pred praznim tribinama i novčano u iznosu od čak 259.600 dinara.

Naime, zbog ubacivanja tvrdih predmeta na teren, 'crveno-beli' su sankcioniosani sa 118.000 dinara, a zbog ulaska navijača na teren i gađanja loptom trenera Partizana mt:s Duška Vujoševića, Zvezda je kažnjena sa još dodatnih 59.000 dinara. Novčano su kažnjeni i igrači Bojan Subotić i Demarkus Nelson. Subotić je kažnjen sa 59.000 dinara zbog diskvalifikujuće greške kao učesnik incidenta, a Demarkus Nelson sa 23.600 dinara zbog ulaska na teren tokom incidenta.

Direktor lige Predrag Bojić ponovo je proizvoljno kažnjavao, još jednom pokazavši da mu aršini prilikom sankcionisanja nisu jednaki i zbog toga KK Crvena zvezda Telekom izražava najoštriji protest. Za posebnu priču je neprofesionalno obavljanje posla delegata utakmice Zorana Dimitrijevića i to iz više razloga. Naime, Dimitrijević u svom izveštaju, koji smo iz kancelarije Lige dobili na uvid, nije naveo nekoliko primera više nego nesportskog ponašanja prema sudijama ove utakmice od strane predstavnika KK Partizan mt:s. Promaklo mu je pljuvanje sudije Uroša Obrkneževića od strane Dragana Todorića, kao i fizički nasrtaj i štipanje za leđa istog arbitra od strane trenera Partizana Duška Vujoševića. To delegat Dimitrijević nije želeo i nije 'smeo' da vidi, ali kamerama to, ipak, nije moglo da promakne.

Takođe, Zoran Dimitrijević suđenje je ocenio kao vrlo dobro, a sve sudije sa pomenute utakmice su kažnjene (Obrknežević sa tri utakmice zabrane delegiranja, a Nešković i Mažić sa po jednom utakmicom bez prava delegiranja). S obzirom na ovako sraman izveštaj službenog lica čiji je posao bio da obavesti direktora Lige o svemu onom što se desilo na utakmici, drugačije kazne možda i nismo mogli da očekujemo. Ipak, smatrali smo da će se direktor Lige Predrag Bojić striktno pridržavati propozicija i po njima donositi odluku, ali istorija se ponovila pa smo dobili proizvoljno tumačenje pravilnika po sistemu nezameranja. Protest izražavamo zbog toga, a ne zbog kazni.

Fizički napad trenera Partizana na sudiju je za Predraga Bojića bio 'samo' - ostvaren fizički kontakt (navod iz obrazloženja odluke). Prvi čovek Agroživ Superlige Srbije pozvao se na član 61 D13 Propozicija takmičenja u kome se kaže: U slučaju fizičkog napada na sudije i delegata kazniće se automatski suspenzijom i VREMENSKOM zabranom vršenja funkcije ili igranja.

Predrag Bojić je proizvoljno izrekao kaznu od dve utakmice suspenzije iako u Disciplinskom pravilniku piše sledeće: Ko vređa, izaziva ili fizički napadne takmičara, trenera funkcionera, delegata, sudiju ili gledaoca na utakmici, ili van košarkaškog terena, kazniće se zabranom igranja ili vršenja dužnosti u trajanju od najmanje šest meseci. U posebno teškim uslovima može se izreći kazna doživotne zabrane igranja ili vršenja dužnosti.

Sada se postavlja pitanje da li je Predrag Bojić uopšte pročitao Disciplinski pravilnik takmičenja koje predvodi i da li je u obzir uzeo činjenicu da se ovakvi ispadi Dušku Vujoševiću ne događaju prvi put u sezoni, a kamoli u karijeri. Podsećamo da je sličnih ispada, doduše u ABA ligi, Vujošević imao na utakmici sa Zadrom i na gostovanju protiv Solnoka.

Zbog svega navedenog smatramo da je odluka koju je doneo Predrag Bojić u najmanju ruku smešna i još jednom pod lupu stavlja njegov kredibilitet za obavljanje funkcije direktora lige."

(Telegraf.rs / Izvor: kkcrvenazvezda.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoran

    6. april 2013 | 13:34

    malo vise realnosti u komentarima ne bi skodilo nikome. Sada se vidi da je Partizan ispravno postupio i nije doveo svoje navijace jer bi bilo svasta. Zasto ne reci kako je sve pocelo. Prvo 2 licne greske Vestermana izmisljene, simuliranje faula /kaznjivo/ od strane Cvetkovica ostalo nekaznjeno. Bacanje predmeta nekaznjeno, ulazak igraca Zvezde sa klupe na teren nekaznjeno, Faul nad Bertansom od igraca Zvezde pre njegovog uzvracanja udarca ostalo nekaznjeno, o udaranju loptom necu ni da pricam. Sve u svemu sudije su svojim odlukama sve zakuvali bez potrebe jer do tada je sve bilo u granicama tolerancije. Sada svi ispadose krivi sem sudija delegata i organizatora utakmice /redari i organi reda/. Ovako na koga povika u javnosti na njemu krivica a covek /Covic/ inspirator svih ovih netrpeljivosti ovog puta iz senke opet se izvukao i data mu poruka muti i dalje mi ti nesmemo ili necemo nista

  • Slave

    6. april 2013 | 00:01

    Rade koju si ti utakmicu gledao majke ti???pa jel dosao dulekrmak na drugi kraj hale,jel subotic udario bertansa ili ovaj njega???da ima pravde u ovoj mrtvoj drzavi bio bi on iza brave zajedno sa todoricem!!!

  • Radebe

    6. april 2013 | 01:34

    Ceo prvi red navijaca u zatvor... Toliku količinu mržnje nikad nisam video!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA