RADNIČKI POKORIO EVROPU: "Drim tim" u Kragujevcu osvojio Kup Evrope! (FOTO)

"Šumadinci" pobedili Florenciju u revanšu finala drugorazrednog evropskog takmičenja 7:6 (2:0, 2:3, 1:1, 2:2) i ostvarili najveći uspeh u kratkoj istoriji kluba

  • 0

Kragujevac večeras slavi vaterpolo! Kragujevac je večeras dom šampiona Kupa Evrope!

Radnički u srcu Šumadije savladao italijansku Florenciju 7:6(2:0, 2:3, 1:1, 2:2) u revanš meču finala i osvojio drugo po jačini vaterpolo takmičenje u Evropi!

Posle fenomenalnih 8:4 iz prvog meča, Šumadinci su imali veliku zalihu pred ovaj revanš meč finala, i to su iskoristili na pravi način, ali uz to i u drugom meču zabeležili pobedu.

Ovo je najveći uspeh u kratkoj istoriji vaterpolo kluba iz Kragujevca, koji je ostvaren na impresivan način, pošto je "drim tim" pobedio sve utakmice u ovosezonskom takmičenju!

Zanimljivo je to što je Dejanu Udovičiću kao treneru i Aleksandru Ćiriću ovo 12 zlatna medalja u karijeri, Vanji Udovičiću čak 15, dok ih je Filip Filipović sakupio 14.

Radnički je drugi srpski klub koji je osvojio ovo takmičenje posle Partizana, koji je to uspeo u sezoni 1997/1998.

TOK MEČA:

Sjajno je krenuo srpski tim pošto je golovima Vanje Udovičića i Filipa Filipovića vodio 2:0 posle prve četvrtine. Odmah zatim u drugoj su poveli čak 3:0, uz prelepu akciju, koju je na kraju realizovao Slavko Gak.

Do kraja poluvremena Italijani su tri puta realizovali igrača više i stigli do gola zaostatka (4:3) pred odlazak na odmor, pošto je Filipović još jednom uspeo da pogodi mrežu gostiju.

U trećoj deonci viđen je po jedan gol na obe strane, i Radnički je nastavio sa dominacijom i približavanjem velikom uspehu i trofeju Kupa Evrope.

U poslednjoj četvrtini je prvi gol viđen tek u šestom minutu, kada je Florencija postigla pogodak sa peterca, ali je odmah u sledećem napadu Radnički opet došao do prednosti posle dobre asistencije Udovičića, koju je iskoristio Boris Zloković i pogodio drugi put na ovom meču (6:5).

U poseldnjoj deonici viđen je po ješ jedan gol na obe strane za konačnih 7:6 i prvu titulu Kupa Evrope za Radnički iz Kragujeca!

IGRAČ VIŠE: Radnički 3/6, Florencija 4/5.

STRELCI:

RADNIČKI: Filip Filipović i Boris Zloković po dva, Vanja Udovičić i Slavko Gak  po jedan.

FLORENCIJA: Đakomo Bini i Frančesko di Fulvio po dva, Molina i Albert Espanjol po jedan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA