HEROJI NENAD I ILIJA: Velika pobeda, sada Nole da donese trijumf!

Dvojica naših tenisera prikazali su neverovatnu igru u Bojsiju, a posle pobede nad braćom Brajan pohvalili su navijače i zahvalili se svojim porodicama

  • 6

Posle herojske pobede nad braćom Brajan, Ilija Bozoljac i Nenad Zimonjić zajedno su dali izjavu, ogrnuti srpskom zastavom, i zahvalili se brojnim srpskim navijačima koji su ih podržavali više od četiri sata u areni "Tako bel".

- Imao sam opkladu sa Džonom Iznerom koliko će vas biti, i mislim da sam pobedio. Fenomenalni ste bili, kao da smo igrali kod kuće, hvala vam svima - rekao je Zimonjić posle istorijskog meča.

- Sigurno velika prednost. I Viktor je igrao fenomenalno juče, bio je na dve lopte od pobede. Mi smo pobedu doneli i nadam se da će Nole odigrati onako vrhunski i doneti nam konačan trijumf. Ovo je za mene najveća pobeda u dublu od kada igram u reprezentaciji - rekao je, iznenadivši američke kolege rečenicom da sa Ilijom od dolaska u Bojsi nijednom nije razmenio udarac, a da su pritom bili na istoj strani mreže.

 

Izuzetnu partiju koju je pružio Bozoljac smatra najvećim uspehom u svojoj karijeri.

- Podjednako smo dobro igrali, dopunjavali se, ali moram da kažem da je moja porodica najzaslužnija za ovu najveću pobedu u mojoj jkarijeri, hvala mojoj supruzi i ćerki - rekao je Bozoljac, i dodao:

- Poslednji put sam igrao dubl protiv Češke u Dejvis kupu pre godinu dana, a moram da priznam da sam se ja iznenadio mojim renkingom. Ja sam 1.150 na svetu... Sada ću dobiti 60 poena, što znači da ću mnogo napredovati.  No, noć pre meča sam saznao da ću igrati, ali sam se i nadao pošto sam ovde zbog toga i pozvan. Znali smo da je Viktor igrao težak i dug meč i morali smo da ga sačuvamo za peti u ovom okršaju. Još nešto, ko god da igra sa Nenadom protiv braće Brajan je sve samo ne favorit. To nam je malo i olakšalo posao. Nismo bili pod pritiskom, ali smo se nadali da možemo da pobedimo.

Pohvale na račun Bozoljca stigle su i od Džima Kurijera i braće Brajan...

- Nismo ga često viđali na ATP turu, a ni od prijatelja i skauta nismo dobili mnogo informacija o njemu. Igrao je četiri i po sata sjajno. Išao ga je i servis i retern. Istina, priželjkivali smo da će selektor Srbije Zimonjiću priključiti Troickog, ali... Sada ćemo, očigledno, morati da poštujemo još jednog igrača - rekao je Bob Brajan, dok je selektor Džim Kurijer, između ostalog, dodao:

- Iznenađujuće je to kako je Ilija četiri i po sata održavao ritam. Nikakv strah nije pokazivao. Ni onda kada smo na njegov servis imali 30:15. Da je to Novak Đoković... OK, ali Ilija... Svaka mu čast i zaslužio je da uživa. No, meč za nas nije gotov. U nedelju ne menjamo ništa i Kveri igra prvi meč protiv Novaka.

(Dejan Ješić, izveštač Telegrafa iz Bojsija / sponzor puta: www.aerogaga.com)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • G-Man

    7. april 2013 | 02:01

    Bravo majstori. Tako se voli Srbija...

  • Badri

    7. april 2013 | 02:13

    Tako je kraljevi na presto,Srbija do Tokija!!!ZIIIVEEELIII

  • vukašin

    7. april 2013 | 10:15

    Fascinantno , jedan od onih trenutaka kad neveruješ šta se događa , kad volja i pamet pobeđuje . Bozoljac strašan , a Zikija samo kad vide već im je strašno , ali tako odigrati protiv najboljih pa još na tuđem terenu , kakav tuđi bilo je kao u Srbiji ili u Srpskoj da igramo . Navijači desetka. I političari da se ugledaju na njih i da shvate da je nemoguće -moguće.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA