Jelena samo namučila Serenu!

Srpska teniserka u finalu Čarlstona osvojila prvi set, ali snage za više nije imala - 3:6, 6:0, 6:2

  • 1

Jubilarno, 30. finale Jelene Janković u profesionalnoj karijeri nije krunisano titulom. Amerikanka Serena Vilijams opravdala je epitet favorita i prve teniserke sveta i posle preokreta odbranila titulu u Čarlstonu, što se nije desilo od "dabla" Končite Martinez 1994/1995.

Ali, bravo Jelena!

Odavno neko nije ovako namučio prvu teniserku sveta i dobar deo meča mogao da razmišlja o trijumfu nad njom - 3:6, 6:0, 6:2.

Jankovićeva je hrabro ušla u susret, osvojila prvi set, onda nekako po viđenom receptu pala protiv snažne Serene, ali ostavila utisak da ozbiljno vraća formu, koja ju je krasila pre nekoliko godina.

Drugi reket Srbije je odlično odigrala uvodni set. Međutim, ono što je krasilo tokom prvog dela, servis, zakazalo je u drugom. Kad se na to doda Serena Vilijams, koja u meču jednom mora da proradi, jasan je rezultat 6:0, koji je usledio u drugom periodu igre.

Najbolja teniserka planete meč je prelomila u trećem gemu trećeg seta, oduzevši servis posle velike borbe Jeleni. Od tog trenutka, bilo je jasno da Serenu ne bi trebalo otpisivati ni u jednom trenutku. Gemovi u seriji američke "terminatorke" doneli su joj novu titulu.

Jelenu očekuje napredak na novoj rang-listi od ponedeljka, dok Serena suvereno ostaje vladar u ženskoj konkurenciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zmrki

    8. april 2013 | 08:23

    ...Za cega-bravo Jelena? Njoj bre fali nesto u glavi,da onako sroza igru...treba polako da razmislja o udaji,i da radja decu-reket o klin...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA