ĐILAS: Tole, nema gradnje stadiona za džabe!

Gradonačelnik Beograda demantovao da koči gradnju nacionalnog stadiona i poručio predsedniku FSS "da ga više ne uzima u usta"

  • 5

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas oštro je odgovorio na kritike predsednika FSS Tomislava Karadžića da će Srbija teško dobiti nacionalni stadion dok je Đilas na čelu grada.

Karadžić je, takođe, poručio lideru DS da bi trebalo da se raduje uspesima svih srpskih sportista.

- Podjednako bih se radovao uspesima fudbalera, kao što se radujem usehu svih srpskih sportista, ali tih uspeha već duži niz godina nema. Karadžiću želim najbolje rezultate u godinama koje dolaze, ali bih ga najljubaznije zamolio da me više ne uzima u usta, niti da na bilo koji način nastavlja polemiku koju je sa mnom započeo kroz medije - izjavio je Đilas.

Gradonačelnik Beograda kaže da nije protiv gradnje stadiona, ali ne dolazi u obzir da se zemljište za taj projekat poklanja.

- Nacionalni fudbalski stadion je lako izgraditi u Beogradu. Neka predsednik FSS obavesti grad o toj nameri i mi ćemo ponuditi moguće lokacije i obavestiti ga o ceni zemljišta. Kao što sam ga informisao pre nekoliko godina, kada je planirao gradnju Kuće fudbala u Beogradu, da nije moguće zemljište dobiti bez naknade - objasnio je gradonačelnik.

Đilas je zatim primetio da je Karadžićev prethodnik Zvezdan Terzić, koji je u kampanji svrgavanja prvog čoveka srpskog fudbala, ostvarivao bolje finansijske aranžmane.

- Kada ste vi Kardžiću prvi put bili predsednik Saveza, ugovor sa "Sport fajv" garantovao vam je samo 500.000 evra, ali je potom Terzić izdejstvovao promenu ugovora i 17 puta veću cenu, odnosno 7,5 miliona evra - rekao je Đilas.

Gradonačelnik Beograda smatra da fudbal ne treba da dobija nikakva sredstva iz državnog budžeta, jer je od svih sportova najveći biznis.

- Fudbal je najpopularniji sport. Ipak, smatram da nije fer što FSS dobija bilo kakva sredstva iz državnog budžeta, niti je fer što je država sa više od tri miliona evra finansirala fudbalski kompleks u Staroj Pazovi. Krajnje je degutantno upoređivati sredstva koja ima Fudbalski savez u odnosu na se ostale. Samo za plasman na SP 2010. FSS dobio je od FIFA osam miliona dolara. Ni košarkaški, ni ostali sportski savezi nemaju nikakve prihode od TV prava za kvalifikacione utakmice naših timova za svetska i evropska prvenstva, dok FSS za dva ciklusa kvalifikacija ima garantovanih 7,5 miliona evra. Jedan sponzor daje više novca Fudbalskom savezu nego svi sponzori košarkaškog saveza zajedno - zaključio je Dragan Đilas.

(Telegraf.rs/Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nislija

    8. april 2013 | 13:02

    Nevolim te djilasu nikako.al ovde se slazem stobom u potpunosti.drzava daje pare fudbalerima da igraju fudbal i pistizu zavidne rezultate po kojima nas ceo svet ismejava.nisam znao da je neznanje i biznus fudbal ugrozeno jer nemaju stadion.ni njivu im netreba dati

  • vukašin

    8. april 2013 | 16:11

    Vidi ova dva lepotana kao crvenkape su.

  • Milan

    8. april 2013 | 14:08

    Tole je big boss. Don. Otima, on nije naviko da trazi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA