AMERIKANCI TVRDE: Na "Old Trafordu" nikada neće biti kao na "Marakani"!

Televizijska stanica "NBC" saznaje da je uprava Mančester junajteda angažovala konsultanta koji bi dao savete kako da engleski gigant na svojim utakmicama ima atmosferu kao Crvena zvezda

  • 4

Nije na listi najkultnijih svetskih stadiona, ali puna "Marakana" služi kao primer Englezima! Američka televizijska stanica "NBC" pozabavila se problemom atmosfere na velelepnim stadionima engleskih fudbalskih klubova, uz poruku da ambijent na Mančesterovom "Old Trafordu" nikada neće biti kao na stadionu Crvene zvezde.

"Delije" su odavno poznate po odličnoj podršci koju pružaju sa severne tribine.

"NBC" je otkrio da je uprava Mančester junajteda odlučila da angažuje konsultanta koji bi im dao preporuke kako da naprave vatrenu atmosferu na uspavanom "Old Trafordu", ali zbog rigidnosti engleskih pravila, nema baš mnogo prostora za kreativnost.

Prvi problem je što su navijači "crvenih đavola" nezadovoljni komercijalizacijom stadiona, što uglavnom privlači tzv. turiste i prijatelje klubova, koji nisu preterano orni da svojim navijanjem doprinesu fudbalskoj atmosferi koja je svakodnevna u drugim delovima Evrope.

Pritom poskupljuju ulaznice, a navijači tokom mečeva jedne od najjačih liga ne smeju da stoje jer mogu da budu izbačeni sa stadiona, a isto može da ih zadesi ako ponesu zastave i foto-aparate.

"Činjenica je da zbog svega toga atmosfera nikada neće biti kao u Galatasarajevoj 'Turk Telekom areni' ili na Zvezdinoj 'Marakani'. Ali se bar mogu napraviti pomaci", navodi se u tekstu na sajtu "NBC" .

Nedavno je američki sajt "Bličer Riport" pozicionirao srpski "večti derbi" na šesto mesto liste najjačih gradskih okršaja na svetu, a britanski "Dejli mejl" na četvrto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vukašin

    9. april 2013 | 14:51

    Ma može to sve da bude ok. Samo malo pravila,reda i kazni . Marakana i kad nije puna , je vrh što se tiče navijanja,naravno da ne odobravam huliganstvo i nered . To treba po kratkom postupku. Ali da imamo navijače , imamo. Pa i svet to vidi.

  • Zika Pauk

    9. april 2013 | 13:32

    jel može neko da zamisli bakljadu u londonu ili petarde u onolikoj meri da protivnički igrači ne mogu u tunel,ili pucanje na tribini ,guranje baklje u usta policajcu,prebijanje gostujućih igrača...vrhunska atmosfera

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA