Dejvis Kup: Tipsa na Prpića, Viktor na Rideršteda

U niškom "Čairu" očekuje se da će Srbija već u petak povesti 2:0, a u subotu u dublu igraju Zimonjić i Tipsarević.

  • 0

Susret prvog kola Dejvis kupa između Srbije i Švedske u petak od 14 sati u niškom Čairu otvaraju Janko Tipsarević i Filip Prpić (1426.igrač sveta), određeno je žrebom u Gradskoj kući.

U nastavku dana, u drugom singlu igraju Viktor Troicki i Mihael Rideršted (348. igrač sveta), dok je u subotu na programu dubl Zimonjić/Tipsarević - Brunstrum (104. igrač u konkurenciji parova)/Linšted (10. igrač sveta u konkurenciji parova).

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović izjavio je da će nacionalni tim ozbiljno pristupiti duelu sa Švedskom i dati svoj maksimum.

- Jasno je da smo mi na papiru favoriti, ali to ćemo morati da dokažemo na terenu - rekao je Obradović.

I 9. igrač sveta shvata ozbiljno svog protivnika.

- Mnogo mi je lakše kad igram prvi meč, jer ne moram da čekam završetak prethodnog. Ipak, nema opuštanja, moram da u meč uđem oprezno - rekao je Tipsarević na konferenciji za novinare.

Viktor Troicki, koji u drugom singlu igra protiv Mihaela Rideršteda, rekao je da zna šta ga očekuje, jer se sa protvnikom sastajao prošle godine.

U subotu je na programu dubl Zimonjić/Tipsarević - Brunstrum/Linšted.

- Očekujem da će Rideršted ''vući'' za švedsku reprezentaciju, dok Johan Brunstrum prvi put igra za nacionalni tim. Mislim da će se dubl igrati pri rezultatu 2:0 za Srbiju - samouveren je Zimonjić.

Svoju šansu u nedelju čekaće i Dušan Lajović, koji u reprezentaciji zamenio Iliju Bozoljca.

Iako Srbija važi za favorita, predstavnici švedske reprezentacije smatraju da imaju šansu i da će pokušati da je iskoriste.

- Drago mi je što ću igrati prvi meč, u dobroj sam formi i daću više od svog maksimuma - rekao je Filip Prpić, sin poznatog hrvatskog tenisera Gorana Prpića.

I švedski teniseri su svesni da su Srbi favoriti i ove godine. U prilog tome govore i pozicije naših igrača, kao i prošlogodišnje izbacivanje Šveđana iz daljeg takmičenja u četvrtfinalnim susretima. Tada je Linšted predao Troickom poslednji meč za pobedu Srbije, a Janko Tipsarević prethodno je pobedio Rideršteda (6:2, 7:5, 6:3) za presudni poen.

Novak Đoković ipak neće ovog vikenda biti uz drugove iz reprezentacije u "Čairu".

U nedelju se igraju preostala dva singl meča: Tipsarević -Rideršted, Troicki-Prpić.

Mečevi se sva tri dana igraju od 14 sati.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA