JEDVA OSTAO ŽIV: Hokejaš sam sebi klizaljkom presekao arteriju!

Eriku Velvudu je stanje posle prve operacije stabilizovano, pošto mu je zaustavljeno obilno krvarenje, dok ga druga hirurška intervencija očekuje u četvrtak

  • 0

Klizaljke na kojima se nalaze hokejaši na svojim utakmicama su veoma oštre i često se glancaju, i uvek postoji opasnost da mogu da izazovu određene povrede kod sportista.

Takav jedan slučaj zabeležen je na utakmici Američke hokejaške lige (AHL) Adirondak Fantoms - Bridžport Saund Tajgers.

Hokejaš Fantoma Erik Velvud zadobio je, na kraju se ispostavilo, težu povredu, pošto je presekao arteriju na listu desne noge, i to sam sebi!

Kako kaže njegov trener Teri Mari, koji ga je momentalno izveo sa terena kada je ugledao povredu, on se nalazio daleko od klupe kada se incident dogodio i niko nije video šta se tu tačno zbilo, ali je njegovo stanje sada stabilizovano. Mari veruje da se Erik sam spotakao i povredio se...

Velvud je u samom Bridžportu operisan odmah pošto je odvežen sa utakmice, pošto je krvarenje moralo da se zaustavi jer se radilo o pokidanoj arteriji koja pumpa krv u srce.

Drugu operaciju trebalo bi da ima u Filadelfiji u četvrtak, kada bi doktori trebalo da poprave štetu koja je načinjena na mišiću i tetivama.

Sliku je na svoj Tviter profil postavio njegov saigrač Deni Sivret, koji mu je odmah poželeo brz oporavak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA