LIGA ŠAMPIONA: Čudesan preokret Dortmunda! Real izgubio bez posledica! (VIDEO)

Borusija na svom "Vestfalenu" postigla dva gola u 91. i 92. minutu za neverovatan preokret (3:2) i odlazak u polufinale. Isti rezultat bio je i u Istanbulu, gde je Galatasaraj pobedio Real

  • 0

Kakvi mečevi u Dortmundu i Istanbulu! "Lav" je samo uspeo da "ujede kralja", dok je Nemac još jednom pokazao šta znači ne predati se nikada!

GALATASARAJ - REAL MADRID 3:2 (prvi meč 0:3)

(Ebue 57, Snajder 71, Drogba 72 - Ronaldo 8, 90+2)

Posle lagane rutinske pobede od 3:0 u Madridu, Real je otišao da overi svoj plasman u polufinale Lige šampiona u Istanbulu.

Tamo ih je čekao „gladni lav“, zvani Galatasaraj, ali je pakao na „Turk Telekom areni“ bio dovoljan samo za pobedu od 3:2, koji im nije doneo prolaz među četiri najbolje ekipe Starog kontinenta.

Perfektno je u Turskoj počelo po Madriđane, pošto je već u osmom minutu Kristijano Ronaldo doveo svoj tim u vođstvo svojim desetim golom u Ligi šampiona ove sezone.

Posle tog gola, skoro je sve bilo jasno, pošto je tada Galati bilo potrebno čak pet golva za prolaz dalje, a prvo poluvreme nije nagoveštavalo nikakvu promenu što se toga tiče.

A onda je na red došlo i tursko drugo poluvreme...

Paklenih 15 minuta(od 57. do 72) pripalo je u potpunosti domaćoj ekipi, koja je u tom periodu postigla čak tri gola i dobila krila da možda čak i može do istorisjkog preokreta.

Ali maestralna „bomba“ Ebuea, gol Snajdera posle „suknjice“, koju je prodao Varanu, i Drogbina peta samo su dali turskim navijačima nekoliko razloga da popiju „jednu više“ i da utole još veću tugu i žal za polufinalom.

Za kraj, Ronaldo je još jednom pokazao kakav je igrač! Postigao je svoj 20. gol na poslednjih 17 utakmica u najjačem evropskom takmičenja i izbio sam na čelo liste stralaca sa 11 golova ove sezone.

BORUSIJA DORTMUND - MALAGA 3:2 (prvi meč 0:0)

(Levandovski 40, Rojs 90, Santana 90+1 - Hoakin 25, Eliseu 82)

Auuuuuuu, kakva "ludnica" u Dortmundu. Na kraju, bolji tim je prošao dalje, ali smo još jednom videli sjajnu predstavu dveju ekipa koje su pre nekoliko godina bile pred bankrotom, a sada nam "prodaju" šta to stvarno znači pojam "lep i napadački" fudbal!

Malaga je imala 2:1 u 90. minutu i prolaz dalje u džepu, ali je onda Borusija na "Vestfalenu" golovima Rojsa i Santane uspela da oduševi publiku koja će dugo pamtiti ovaj meč!

Debitant je bio na korak od plasmana u polufinale najelitnijeg fudbalskog takmičenja na svetu, iako im za to niko nije davao velike šanse, iako je u takmičenje ušao pod rednim brojem 30 (od 32 ekipe, "toliko su bili jaki"), ali se sve to srušilo za samo dva minuta.

Prvi su poveli gosti, golom Hoakina u 25. minutu, a drugi u 80, kada je Elsieu uspeo da donese novu prednost jer je pre toga uspeo da izjednači Levandovski posle sjajne akcije Dortmunda i još bolje asistencije Rojsa.

Upravo je momak koji je svoje omladinske dane proveo u školi "milionera" (Marko Rojs) uspeo da donese u 90. minutu izjednačenje usled karambola u petercu, a na isti način je publiku oduševio i Snatana, koji je samo nekoliko sekundi kasnije doneo i 3:2, rezultat koji je odveo Borusiju u polufinale Lige šampiona!

Ovakvo ludilo − dva gola u zaostavnom vremenu − poslednji put viđeno je 1999. godine, kada je Mančester junajted savladao Bajern.

TOK MEČEVA:

1 - 10. minut GOOOOOOOOL - Sjajna atmosfera i na "Vestfalenu" i na "Turk Telekom areni", ali turskom gignatu ni to nije pomoglo, pošto je Kristijano Ronaldo već u osmom minutu slomio sve nade turske ekipe da može da preokrene 3:0 iz prvog meč, pošto im posle ovog 10. gola Ronalda ove sezone treba čak pet golova da bi prošli u polufinale.

Di Marija je izbacio Kediru po desnom krilu, a ovaj precizno dodao na peterac, gde je Ronaldo bio najbrži i, po svoj prilici, iz malog ofsajda zatresao mrežu turskog šampiona!

11 - 25. minut GOOOOOOOL - Dok je Real lagano držao prednost u Istanbulu, i prekidao napade Galate, Dortmund je pripretio u 16. minutu preko Levandovskog, ali je onda Hoakin Sančez utišao "Vestfalen" u 25. minutu.

Posle pokušaja Iska, lopta se na ivici šesnaesterca odbila do Hoakina, koji je prvo sjajno zalomio jednog igrača domaćih, a onda šutirao kroz noge Subotiću u ugao Vajdenfelerovog gola.

Veliki posao očekuje Dormtund i Galatasaraj u nastavku mečeva...

26 - 40. minut GOOOOOOOL - Ove sezone videli smo neverovatne partije i akcije Borusije, a onda je jedna usledila i večeras. Nemački tika-taka započla je na njhovoj polovini, a na levoj strani loptu je dobio Pišček, koji ju je prosledio do Gecea, koji je sa desne strane poslao u sredinu ka Rojsu, a ovaj je maestralno petom izbacio u prostor Levandovskog.

On je bio brži od odbrane Malage, "bocnuo" loptu preko Kabaljera, a onda je lagano ubacio u mrežu i postigao svoj šesti gol ove sezone u evropskom takmičenju.

41 - 45. minut - Real Madrid bukvalno igra baš onoliko koliko im je potrebno da samo drže veliku prednost protiv Galate i sada im je cilj, kako izgleda, samo da se ne povrede, pošto su, po svemu sudeći, preskočili "drim tim" iz Turske.

Malaga je počela sa zaista visoko postavljenom odbranom i najavljivali su time da se neće braniti u Nemačkoj što im je donelo vođstvo, ali je onda Levandovski najavio, posle fantastične akcije, veliku borbu u drugom poluvremenu. Real je lagano došao do vođstva, doduše iz malg ofsajda, ali to je bilo dovoljno da se sruše sve nade Galate da može do istorisjkog preokreta.

POLUVREME

46 - 55. minut - Za razliku od prvog poluvremena, kada je bilo golova, ali ne i mnogo šansi, već u prvih desetak minuta drugog dela viđene se tri sjajne prilike od kojih dve pred golom Kabaljera, koji je inače bio impresivan u prvom meču.

Tako se i sada Vajdenefeler istakao kod pokušaja Iska, dok je s druge strane, kao i u prvom meču, opet bio neprecizan Gece.

U Istanbulu ništa novo, s obzirom na to da su igrači Reala postali kao sam Murinjo, psihički nedodirljivi i kao eksperti čuvaju svoje polufinale.

55 - 65. minut GOOOOOOL - Turci stižu bar do izjednačenja. Snajder je pobegao po levoj strani, zavrnuo loptu u sredinu, mada je ona došla do ivice šesnaesterca, gde je na nju naleteo Emanuel Ebue i iz sve snage raspalio po lopti koja je završila u desnom gornjem uglu Lopezovog gola, i samo se čulo PUF i ludnica je usledila na stadionu.

Odmah posle toga, Vesli Snajder je imao neverovatnu priliku da donese i vođstvo svojoj ekipi, ali je posle greške Koentraoa, sa samo pet metara, bukvalno sam ispred Lopeza, očajno šutirao i lopta je otišla posle leve stative.

Galata mnogo konkretnija u drugom poluvremenu...

66 - 70. minut - U Dortmundu utakmica se igra u sjajnom ritmu, a posle nekoliko dobrih poluprilika za domaće, Duda je zapretio iz daljine, pa je raspalio po lopti, ali se Vajdenfeler bacio i odbranio, a lopta je od siline udarca odletela sigurno 20-30 metara uvis.

71 - 72 minut DVA GOOOOOOOLAAAAA - Oba za Galatasaraj! Prvo je Snajder lagano probacio loptu kroz noge Varanu, onda ubrzao i sa penala plasirao loptu pored Lopeza za vođstvo domaćih.

Odmah posle toga usledio je napad po levoj strani, odakle je Amrabat ubacio loptu u sredinu, a Drogba je petom doneo Galati dva gola prednosti i nadu da ipak mogu do željenih 5:1! Ludnica u Istanbulu!

73 - 80. minut - Na drugom kraju Evrope, Gundogan i Gece sjajno kombinuju i posle jednog duplog pasa na dvadesetak metara, Gece se opet našao u prilici "1 na 1", ali je opet od njega bio bolji Kabaljero, koji mu je odbranio šut sa nekih 7-8 metara.

82. minut GOOOOOOOL - Malaga je šokirala Dortmund... Doduše iz ofsajda! Posle jedne kontre loptu je dobio Baptista, sjajno šutirao pored Vajdenfelera, išla je ka mreži, a onda je u gol gurnuo, povratnik posle povrede Eliseu, koji je bio u ofsajdu prilikom šuta Žulija Baptiste.

90 - 92. minut GOOOOOlOVI ZA DORTMUUUUUND - Kakav preokret! Nemac je još jednom pokazao da je Nemac! Za samo dva minuta, dva neverovatna gola Borusije koja im donose plasman u poufinale Lige šampiona!

Prvo je Rojs posle jednog dubinskog centaršuta iskoristio snalažljivost Subotića i izbijenu loptu je samo ćušnuo u gol, dok je posle samo jednog minuta na sličan način, posle još jednog centaršuta i malog karambola Santana sa gol linije, ugurao loptu u mrežu! Loptu koja im je donela veliko polufinale Lige šampiona!

BORUSIJA DORTMUND - MALAGA 3:2 (prvi meč 0:0)

(Levandovski 40, Rojs 90, Santana 90+1 - Hoakin 25, Eliseu 82)

I jedna i druga ekipa su celoj Evropi prirasle za srce posle sjajnih partija tokom čitave sezone, iako imaju zajednički problem od pre nekoliko godina − oba kluba bila su pred bankrotom, ali su uspeli da se na perfektan način uzdignu i dođu čak do osam najboljih u Evropi, od kojih će jedan otići i u polufinale.

Trener tima iz Andaluzije Manuel Pelegrini, koji je skoro dobio ulicu u Malagi, mogao bi da postane prvi trener koji je sa dva debitanta stigao do polufinala Lige šampiona.

I jedan i drugi tim su ove sezone slomili i nadigrali velike ekipe i mnogo veće favorite, kao što su Real, Milan, Mančester siti, Porto, Ajaks, Šahtjor…

Stadion: "Vestfalen stadion" (80.700)

Sudija: Krejg Tompson (Škotska)

DORTMUND: Vajdenfele, Pišček, Subotić, Santana, Šmelcer, Bender, Gundogan, Gece, Rojs, Blažčikovski i Levandovski.

MALAGA: Vili Kabaljero, Gamez, Demikelis, Sančez, Antunes, Kamačo, Tulalan, Isko, Hoakin, Duda, Baptista.

GALATASARAJ - REAL MADRID 3:1 (prvi meč 0:3)

(Ebue 57, Snajder 71, Drogba 72 - Ronaldo 8)

U međusobnim duelima ove dve ekipe, posle pobede Reala prošle nedelje u Madridu, niko više ne vodi jer je sada 2:2 u pobedama.

Žoze Murinjo je u svojoj dosadašnjoj karijeri sa svakim timom koji je vodio prolazio među četiri najbolja, kad god se domogao četvrtfinala Lige šampiona.

Madriđani su i sedam puta do sada u istoriji dobijali prvi meč nokaut faze 3:0 i svaki put su prolazili dalje.

Stadion: "Turk Telekom Arena" (56.652)

Sudija: Stefan Lanoa (Francuska)

REAL: Dijego Lopez, Varan, Pepe, Koentrao, Esijen, Kedira, Modrić, Ozil, Ronaldo, Di Marija i Iguain.

GALATASARAJ: Muslera, Zan, Kaja, Ebue, Riera, Seldžuk, Altintop, Melo, Snajder, Drogba i Bulut.

(D. Grbović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA