"Psiho" nasledio Kapela - jednu utakmicu!

FA Engleske donela odluku da Stjuart Pirs bude kratkoročno rešenje za selektorsku funkciju

  • 0

Posle šokantne ostavke Fabija Kapela, Englezi su se našli nebranom grožđu. Četiri meseca pre početka Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini nemaju ni selektora, ni kapitena.

Ni posle današnjeg zasedanja najužeg rukovodstva FA Engleske nije poznato ko će predvoditi Gordi Albio na Evru u Poljskoj i Ukrajini. Jedino što je odlučeno je da Englesku u narednom prijateljskom meču protiv Holandije 29. februara vodi dosadašnji selektor mlade reprezentacije i selektor Velike Britanije, Stjuart Pirs.

Popularni "Psiho" je usko sarađivao sa Kapelom tako da je najbolji izbor za kratkoročno rešenje jer dobro poznaje ekipu.

- Imamo poverenje u Pirsu i verujemo da je reprezentacija u dobrim rukama. Naš prioritet je da naredni selektor bude Englez. Očigledno je da i javnost i navijači žele Engleza na selektorskoj poziciji, tako da ćemo se potruditi da im ispunimo želju. Ne želimo ništa da požurujemo jer želimo pravu osobu za ovaj posao - rekao je predsednik FA Engleske, Dejvid Bernštein.

Glavni favorit da nasledi Fabija Kapela je Hari Rednap, ali problem je njegov ugovor u Totenhemu. Čak je i Rednap lično rekao da je trenutno fokusiran na rad u klubu, tako da Engleze očekuje dosta posla ukoliko žele da postave Harija u selektorsku fotelju. Pored Rednapa, još jedno ime se pominje. U pitanju je Roj Hodžson, ali njegove šanse su minimalne...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA