EVROLIGA: Savanović i Efes pali u Pireju! Krle i Teo za 1:0 CSKA

Armejci očekivano savladali Kahu sa 89:78. Aktuelni šampion Evrope Olimpijakos teškom mukom dobio Turke - 67:62. Real zgromio ''ponos Izraela'' - 79:53

  • 0

Košarkaši moskovskog CSKA savladali su bez mnogo muke ekipu Kahe Laboral u meču četvrtfinala Evrolige rezultatom 89:78 (26:19, 24:16,23:23, 16:20).

Aktuelni šampion Evrope Olimpijakos, posle velike borbe, savladao Anadolu Efes u Pireju sa 67:62 (17:15, 16:17, 17:14, 17:16) i poveo sa 1:0 u seriji.

Mnogo srpskih igrača bilo je na parketu dok ih je sa tribina posmatrao prvotimac fudbalskog kluba Zoran Tošić. Najviše se istakao plej Moskovljana Miloš Teodosić sa 17 poena i pet asistencija. Poen manje i ukupno pet skokova zabeležio je Nenad Krsitć, Vladimir Micov ubacio je devet, a Zoran Erceg pet poena.

S druge strane, Milko Bjelica postigao je deset poena, a prezimenjak Nemanja devet.

Najefikasniji u redovima domaćih bio je Soni Vims sa 19 poena, a na drugoj Fabien Kauzer sa 17 koševa.

Među sudijama na ovoj utakmici bio je srpski arbitar Milivoje Jovčić.

Maltene je u uvodnim minutima bilo jasno da će "armejci" zabeležiti laganu pobedu. Posle trojke Ercega, od koje je krenulo odlepljivanje i održavanje razlike od oko 15 poena, španska ekipa prosto nije imala rešenje za raspoložene domaćine. Sa tom razlikom se i otišlo na odmor (50:35).

U nastavku je Kaha Laboral uspela da postigne podjednaki broj kao CSKA u trećoj deonici, ali ne i da do kraja utakmice nadoknadi minus.

Sjajan meč viđen je u Grčkoj! Aktuelni šampion Evrope Olimpijakos uspeo je da savlada Anadolu Efes rezultatom 67:62, u prvom susretu četvrtfinalne serije Evrolige. Tokom čitavog meča viđena je velika i neizvesna borba, ali je Olimpijakos najviše zahvaljujući krilnom centru Giorgosu Pritezisu, koji je postigao 26 poena, na kraju slavio i poveo sa 1:0 u seriji.

Pored Printezisa jedini vredni pomena u domaćem timu bili su Spanulis sa devet poena i osam asistencija, kao  i nekadašnji plej Partizana Ejsi Lo sa sedam postignutih poena.

Efes je bio veoma blizu da napravi brejk u Grčkoj. U redovima gostiju prednjačili su Kerem Gonlum sa 17 poena i Lukas sa devet koševa, ali je to bilo nedovoljno za pobedu obzirom na lošu partiju Farmara koji je ubacio osam i srpskog reprezentativca Duška Savanovića koji je za 20 minuta uspeo da ubaci samo šest poena, uz čak pet promašenih trojki.

Košarkaši Real Madrida deklasirali su Makabi kod kuće rezultatom 79:53(14:23, 24:4, 21:16, 20:10).

Iako je posle prve četvrtino vodio sa devet razlike Makabi je u nastavku doživeo pravu katastrofu pogotovo u drugoj četvrtini kada su postigli samo četiri poena.

Najefikasniji u redovima Reala bili su Rudi Fernandez sa 15, Nikola Mirotić sa 14 i Serhio Rodrigez sa deset ubačenih poena i isto toliko skokova.

Koliko je Makabi bio očajan u nastavku govori i to da ''ponos Izraela'' nije imao nijednog igrača sa dvocifrenim učinkom. Džejms i Hikman su postigli po devet dok je Caner ubacio osam koševa.

REZULTATI:

Utorak:

Barselona - Panatinaikos 72:70

Sreda:

CSKA – Kaha Laboral 89:78

Olimpijakos – Anadolu Efes 67:62

Real Madrid – Makabi 79:53

(Telegraf rs./Foto: www.euroleague.net)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA